Від Садового вимагатимуть демонтувати будівлю Львівської міськради

Новини 31 Липня, 2019 362

Ілюстрація: 4studio.com.ua

За клопотанням ІТ-громадськості та активної львівської урбаністичної спільноти готується подання ще однієї петиції

За клопотанням ІТ-громадськості та активної львівської урбаністичної спільноти готується подання ще однієї петиції.

Про це повідомляє на своїй сторінці у ФБ львовознавець, волонтер та громадський активіст Іван Радковець.

«Навожу текст чернетки. Після внесення правок з урахуванням побажань громадськості петицію буде подано згідно чинного законодавства.

Петиція щодо будівництва сучасного інноваційного офісного центру “Ринок-Квартал 95” на місці існуючої старої забудови площі Ринок, 1 у Львові.

Львів є унікальним містом, де поєднано архітектурні стилі вісьмох століть. Львів ніколи не боявся нових, свіжих рішень та поєднань старого і нового. Саме цей факт і робить його Львовом.

На пл. Ринок у Львові немає сучасних споруд, а існуюча забудова виглядає закинутою та депресивною. Цей район давно потребує оновлення. Будівництво сучасного інноваційного офісного центру на місці старого, перебудованого в радянські часи, будинку пл. Ринок, 1 оживить та осучаснить район. Його спорудження дасть можливість розміститися бізнесу в просторій, світлій та комфортній будівлі з підземним паркінгом, що створить простір для нових робочих місць та забезпечить зручне паркування автомобілів. Параметри висоти новобудови залишаться практично в тих самих межах, що не призведе до незручностей та особливих змін у просторовому сприйнятті місцевості. Новий офісний центр гармонійно увійде в існуючу архітектурну композицію і стане окрасою вищевказаного перехрестя.

Так-звана «Ратуша» на пл. Ринок, 1 була практично повністю перебудована під час її реконструкції в 90-х роках минулого століття, були встановлені металопластикові вікна, вежа теж була перебудована, надбудовано поверх, а від старої будівлі залишився в кращому випадку хіба що фундамент. Внаслідок цих «покращень» будівля вже не є жодною історичною чи культурною цінністю. Це – звичайна пост-радянська споруда, яка не є і не може бути пам’яткою архітектури та не має права бути внесеною до жодних реєстрів будівель, що мають культурну або історичну цінність, так як не відповідає критеріям пам’ятки. А численні пости, які поширюються в Інтернеті щодо необхідності збереження будівлі, яка на даний час аж ніяк не нагадує будівлю в первинному стані, не відповідають дійсності та спотворюють обставини реальної цінності будівлі в історичному та культурному сенсі.

Відтак, просимо всіх небайдужих і прогресивних мешканців Львова підтримати дану петицію щодо будівництва сучасного інноваційного офісного центру “Ринок-Квартал 95” на місці старої будівлі на пл. Ринок, 1»,- йдеться у дописі Івана Радковця.

 

Коментарі

Позначки: , , ,