Від початку війни на Львівщині поліцейські-вибухотехніки перевірили понад 200 потенційно небезпечних предметів

Новини 16 Березня, 2022 45

Правоохоронці вдячні усім небайдужим громадянам за співпрацю у забезпеченні законності та правопорядку у Львові та на території області.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Львівської області, пише Четверта студія.

У разі виявлення підозрілих чи небезпечних предметів повідомляйте про це на оперативну лінію 102. Не намагайтесь самостійно знешкоджувати, не переміщуйте їх – натомість, попередьте про це перехожих та дотримуйтесь заходів безпеки.

«Наші громадяни надзвичайно відповідальні та пильні, тож щодня ми отримуємо повідомлення про виявлені підозрілі або небезпечні предмети. У воєнний час це – неоціненна допомога правоохоронцям. Люди повідомляють про залишені без нагляду сумки, згортки біля смітників, дитячі іграшки і таке інше. Далі алгоритм такий – за вказаною адресою виїжджають поліцейські, які патрулюють цей район, переконуються, що виявлений предмет дійсно може становити небезпеку, і тоді виїжджаємо ми – обстежуємо, а в разі необхідності знешкоджуємо», – повідомив начальник Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини полковник поліції Любомир Сопільник.

Загалом, від початку війни співробітники Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини здійснили понад 200 службових виїздів.

У роботі правоохоронцям допомагають службові собаки, спеціально навчені на пошук зброї та вибухівки – Лілу, Ватсон та Джессі. Усі вони не перший рік на службі в поліції і неодноразово проявили свою професійність.

Окрім того, вибухотехніки проводять навчання для поліцейських та бійців тероборони.

«Наші спеціалісти дають їм базову теоретичну та практичну підготовки – вчать, за якими ознаками можна встановити, чи предмет дійсно становить небезпеку, як необхідно діяти при їх виявленні і таке інше», – повідомив Любомир Сопільник.

Поліцейські вдячні усім небайдужим громадянам за співпрацю у справі забезпечення законності та правопорядку у Львові та на території області. У разі виявлення підозрілих та небезпечних предметів, повідомляйте про це на оперативну лінію 102.

Не намагайтесь самостійно знешкоджувати, не переміщуйте їх – натомість, попередьте про це перехожих та дотримуйтесь заходів безпеки.
Тримаймо стрій! Разом до Перемоги!
Слава Україні!

Коментарі

Позначки: ,