Від початку року на Львівщині виникло 215 пожеж

Новини 05 Лютого, 2019 88
Від початку року на Львівщині виникло 215 пожеж. Фото ілюстроване з відкритих джерел.

Від початку року на Львівщині виникло 215 пожеж. Фото ілюстроване з відкритих джерел.

Взимку рятувальники фіксують різке збільшення кількості загиблих на пожежах у житловому секторі. Від початку року на Львівщині виникло 215 пожеж, внаслідок яких уже загинуло 20 людей, а також 11 осіб травмовано. Про це інформує Головне управління ДСНС у Львівській області.

Одним із останніх трагічних випадків є загибель 31 січня в м. Яворові 48-річного чоловіка. Пожежа виникла в легковому автомобілі, припаркованому в гаражі. На жаль, власник автівки загинув на місці події.

Ще одна летальна пожежа виникла сьогодні вранці, 4 лютого. О 08:50 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в квартирі в 1-поверховому п’ятиквартирному житловому будинку в с. Сапіжанка Кам’янка-Бузького району. Під час здійснення розвідки пожежі рятувальники виявили у ліжку тіло власника квартири, 1966 року народження.

Така страшна статистика викликає неабияке занепокоєння серед рятувальників Львівщини. Адже практично кожного дня люди втрачають життя у вогні.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у приміщенні, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі, необережне поводження з вогнем.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Практично кожній пожежі можна запобігти.

Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань. Зокрема:

не залишайте маленьких дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

слідкуйте за станом та справністю електромережі;

не паліть цигарок у ліжку;

у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо;

намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

подбайте про захист помешкання при користуванні пічним або газовим опаленням.

При виникненні пожежі необхідно негайно викликати вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина має вирішальне значення! Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню!

Коментарі

Позначки: , , ,