Від Львівської ОДА вимагають сьогодні зареєструвати Сокільницьку ОТГ

Новини 16 Березня, 2020 888

Скриншот відео/4studio

В протилежному випадку громада “діятиме в межах чинного законодавства”

Громада Сокільник вимагає від Львівської ОДА 16 березня 2020 року негайно внести Сокільницьку ОТГ, Пустомитівський район, в Перспективний план і припинити порушувати Методику формування спроможних територіальних громад, Європейську хартію місцевого самоврядування, ЗУ ” Про добровільне об’єднання територіальних громад” , який ніхто не відміняв.

Як пише “Четверта студія”, відповідне звернення оприлюднено на сторінці спільноти ГО “Сокільники” у ФБ Uliana Soloniuk.

Як наголошується у зверненні, “Перспективний план і надалі формується за результатами консультацій з громадами, а позицію наших громад всі знають дуже добре, а також на принципах прозорості, добровільності і т д. Від листопада 2019 року ми вимагаємо єдиного, виконати наші законні вимоги. В протилежному випадку громада діятиме в межах чинного законодавства”.

Надаємо звернення громади повнотекстово:

“Всі пам’ятають, що у вівторок 10 березня ми провели масштабну акцію протесту з вимогою негайно внести Сокільницьку ОТГ в Перспективний план формування територій громад у Львівській області. Нас запросили на зустріч з головою ЛОДА, експертами з децентралізації, представником Мінрегіон паном Рубчаком.

Від всіх вищевказаних ми не почули жодного зауваження щодо того чому наша громада мала б не бути внесена до Перспективного плану. Жук Петро Володимирович навіть підтвердив, що Сокільницька ОТГ була проектована ще в 2015 році в складі Сокільники та Скнилів. Але вже в 2016 році право визнати Сокільники потенційним адмін центром грубо порушили, не передбачивши громаду в Перспективному плані, після чого ми офіційно внесли свої заперечення проти цього.

Далі висловився заступник голови ЛОР пан Гагалюк, який запитав чи водопостачання в Сокільники здійснює Львівводоканал? Відповідь була ТАК. Відповідно до статуту Львівводоканал здійснює водопостачання Львову та приміським населеним пунктам, а їх ой як багато. НЕ ЛИШЕ СОКІЛЬНИКИ:). Тому нас дуже здивувала така риторика.

Далі висловився експерт з децентралізації Юрій Ганущак, який вже вкотре висловлює якесь дивне упереджене ставлення до нашої громади: ще на початку грудня 2019 року Юрій Іванович казав, що такі громади як Сокільники потрібно відпускати, а вже 18 грудня 2019 року казав, що Сокільники хитрі, бо встрибнули в останній вагон добровільного об’єднання і тому ми не маємо права на Сокільницьку ОТГ. До речі, а як тоді Львів охарактеризувати, який за. 5 років не розпочав навіть процес утворення ОТГ, а лише в грудні 2019 року озвучив свої імперські захцянки і ЛОДА так виглядає намагається їх всіляко задовільняти. Я б сказала, що дії Львова скоріше за все ПІДЛІ. Отож на зустрічі 10 березня пан Ганущак спочатку сказав , що не бачить логіки в об’єднанні Сокільник, Басівки та Годовиці (тут просто без коментарів), але отримавши наше синхронне обурення і коментар про те, що між нашими громадами є багаторічні культурні , історичні, родинні зв’язки , ним було запропоновано задекларувати готовність нашої громади до співпраці зі Львовом, після чого ЛОДА внесе Сокільницьку ОТГ до Перспективного плану ( дані рекомендації вважаємо безпідставними, але ми їх виконали ). На зустрічі були присутні понад 15 осіб і велась аудіо фіксація, тому ми маємо підтвердження і свідків. Про присутність і дурниці позбавлені логіки та правди, які висловлював пан Любомир Зубач навіть згадувати не будемо.

Отож, Сокільницька сільська рада, як правонаступниця Сокільницької ОТГ рішенням сесії, в межах своїх повноважень затвердила програму співпраці з тих питань щодо яких були висловлені рекомендації. Нижче опубліковуємо підтвердження. 13.03.2020 всі документи були подані до ЛМР та ЛОДА відповідно . Голова ЛОДА поінформований про виконання нашою громадою рекомендацій, які мали бути передумовою для внесення Сокільницької ОТГ в Перспективний план.

Тому вимагаємо 16 березня 2020 року негайно внести Сокільницьку ОТГ, Пустомитівський район, в Перспективний план. Припинити порушувати Методику формування спроможних територіальних громад, Європейську хартію місцевого самоврядування, ЗУ ” Про добровільне об’єднання територіальних громад” , який ніхто не відміняв . Перспективний план і надалі формується за результатами консультацій з громадами, а позицію наших громад всі знають дуже добре, а також на принципах прозорості, добровільності і т д.

Від листопада 2019 року ми вимагаємо єдиного, виконати наші законні вимоги. В протилежному випадку громада діятиме в межах чинного законодавства”, – зазначається у тексті звернення.

Світлина від Uliana Soloniuk.

Світлина від Uliana Soloniuk.
Світлина від Uliana Soloniuk.

Скриншот ФБ/ГО “Сокільники”

 

Пікет мешканців ОТГ Львівщини під стінами ЛОДА . 03.03.2020

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,