Від імені Митрополита Димитрія і парафіян  Церкви Покрови Пресвятої Богородиці небайдужих закликають допомогти 16-річній львів’янці

Новини 06 Березня, 2020 1 439

Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк)/Фото: 4studio

Юна львів’янка потребує допомоги у боротьбі з важкою недугою

Час Великого посту, це саме час робити добро.

Від імені Митрополита Львівсько-Сокальського Димитрія і парафіян  Катедрального собору Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України, небайдужих людей закликають допомогти  прихожанам Церкви Покрови Пресвятої Богородиці – родині Лопатка. 16-річна Лілія Лопатка мужньо бореться з важкою недугою, у травні на неї чекає ще одна операція в бельгійській клініці «Сент Люк».

Як пише “Четверта студія”,  у Катедральному соборі Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ повідомили, що для допомоги родині прихожан Лопатко проводиться збір коштів, однак для проведення подальшого лікування потрібно значні кошти. Від імені Митрополита Львівсько-Сокальського Димитрія і парафіян  Катедрального собору Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України, небайдужих людей закликають допомогти  прихожанам Церкви Покрови Пресвятої Богородиці – родині Лопатка.

“Ліля пройшла важкий шлях. Її прямо з літака швидкою допомогою забрали в лікарню у дуже важкому стані. Для того, щоб отримати шанс на життя і нову печінку, її чекала складна підготовка і реабілітація до операції. Бельгійські медики повинні були докласти всіх зусиль. Щодня аналізи, обстеження. Вона пережила три операції до проведення трансплантації, для того, щоб стабілізувати стан і припинити кровотечі зі стравоходу. Асцит наростав, вага перевищила 85 кг, вона перестала ходити і лише зі сторонньою допомогою через два тижні змогла піднятися з ліжка. Вона мужньо трималась. Її попереду чекала дуже складна операція. Її провели 27 листопада 2019 року. Це була одна з найдовших операцій з трансплантації печінки, які провели бельгійські медики, вона тривала 18 годин. Здавалося, ми пережили найстрашніше. Здавалось, але за кілька годин почався тромбоз артерій і її повторно забрали на операцію. Болі після двох операцій такі, що й морфін не допомагав. А через кілька днів, організм почав відторгати трансплант, за її життя боролись лікарі-реаніматологи та хірурги -гепатологи. Лілю включили в листок очікування МО “Євротрансплант”, як термінового пацієнта з кодом “0”. Для цього бельгійські медики отримали дозвіл уряду, оскільки вона не є громадянкою Бельгії.

На сьогоднішній день лікарям вдалося неймовірними зусиллями трохи стабілізувати стан, підключивши її до апаратів плазмоферезу і гемодіалізу. Проте ми чекаємо і віримо в диво. А тим часом клініка виставила новий рахунок за додаткові витрати 80 000 євро за проведені додаткові операції та довготривале перебування в реанімації.

Ліля – справжній борець, вона міцно тримається за життя і бореться зі своєю хворобою щодня, щогодини, щохвилини, щосекунди. Вона мужньо переносить всі реабілітаційні процедури. Вона робить перші кроки, як колись у дитинстві. Вона знову вчиться ходити. Приймає цілу жменю різнокольорових пігулок, вірячи, що вони допоможуть її новій печінці жити. Проте подальша боротьба за її печінку потребує сплати рахунків, оскільки це не було передбачено попереднім рахунком. Її боротьба може бути марною, якщо не буде допомоги з боку лікарів, а їхня допомога і опіка залежить від оплачених рахунків”, – розповіла мама 16-річної дівчинки Оксана Лопатка.
5168 7450 1481 3031 Лопатка Оксана Ігорівна ПриватБанк (для переказів в гривні)
5168 7427 2790 4330 Лопатка Оксана Ігорівна ПриватБанк (для переказів в євро)
Ліля дуже хоче жити!

Лілія Лопатка до проведення операції.

Лілія Лопатка після проведення операції. 
Фото надані мамою дівчинки – Оксаною Лопатко

 

Довідково. Владика Димитрій — архієрей Православної церкви України (до 15 грудня 2018 року — Української Православної Церкви Київського Патріархату), митрополит Львівський і Сокальський, голова Інституту церковної історії.

Церква Покрови Богородиці (давніше костел святого Миколая, костел Пресвятої Трійці та святого Миколая Єпископа, тринітарський костел) — чинна церква, катедральний собор Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України, пам’ятка архітектури XVIII століття у Львові. Знаходиться в центральній частині міста Львова, на вулиці Михайла Грушевського, 2.

Фото: “Твоє місто”

 

 

Відео: Zaxid.net

Як повідомляв Zaxid.net,  16-річна львів’янка Лілія Лопатка повернулась додому після успішної трансплантації печінки в бельгійській клініці «Сент Люк». Однак через тривале лікування медзаклад виставив родині пацієнтки додатковий рахунок — 80 тисяч євро.

Перед відльотом дівчинки за кордон небайдужі пожертвували понад 100 тисяч євро, за які медики і зробили операцію. Донором для Лілі став її хрещений батько. Однак через кілька днів організм почав відторгати трансплантат, тому лягти на операційний стіл довелося ще раз, відтак півмісяця перебувати на реабілітації.

«Це була складна операція, вона тривала 18 годин. Окрім трансплантації, мені повторно провели Касаї. Одразу після цього на кілька годин затромбувались судини у двох сегментах печінки, через кілька днів організм перестав її сприймати. А через те, що не хотіли працювати нирки, мене ще підключили до гемодіалізу», – пригадує Лілія Лопатка.

Зараз дівчина навідується до міської дитячої клінічної лікарні, щоб регулярно здавати аналізи.

«Після трансплантації нам треба контролювати приблизно тридцять показників, адже в пацієнтки пожиттєва імуносупресія (ослаблення імунітету). Це робиться для того, щоб попередити відторгнення та інші проблеми стосовно пересадки. Сподіваюсь, що її показники будуть стабільними й вона зможе приступити до шкільних навчань», – розповіла завідувачка хірургії вроджених вад і розвитку дитячої міської лікарні Галина Курило.

Уже всередині травня Лілія Лопатка готуватиметься до ще однієї поїздки у Бельгію. Там вона матиме біопсію – контрольний аналіз, який покаже, наскільки печінка прижилась в організмі після трансплантації.

Проте у сім’ї все ще залишається борг перед бельгійською клінікою, тож просять допомогти усіх небайдужих.

 

Лілія Лопатка. Фото надані Оксаною Лопатка

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , , , , , ,