Від голови Львівської ОДА вимагають пояснень, щодо публічного заходу чиновників під час карантину

Новини 25 Квітня, 2020 431

Школам Львівщини передали нові автобуси. Фото: ЛОДА.

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич вимагає від голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького пояснити, чому адміністрація організувала публічний захід у час карантину.

Як пише “Четверта студія”, як зазначає Олег Панькевич на своїй сторінці в мережі Фейсбук, йдеться про вручення ключів від шкільних автобусів за участі посадовців та представників районів.

«За попередню добу на Львівщині з підозрою на коронавірус госпіталізували 14 осіб. Підтверджено наявність коронавірусу за добу у 8 мешканців Львівщини. За увесь час COVID підтверджено у 282-х осіб. Від інфекції померли 12 осіб, одужали 32 людини», – читаємо в повідомленні на сайті облдержадміністрації. А буквально наступна новина розповідає:

«Сьогодні кільком районам області вручили ключі від перших десяти шкільних автобусів»… І фото, на яких голова ЛОДА Максим Козицький разом з іншими чиновниками стоять пліч-о-пліч, а до них підходять представники районів за ключами. Людей явно більше, ніж двоє і навіть ніж десятеро. Дистанції ніякої не дотримано. Журналісти записують коментарі. Кажете, Постанова Кабінету міністрів №211? Ні, не чули… Невже це був захід «державної ваги», що задля нього високі посадовці вирішили знехтувати вимогами карантину? Ну добре, самі не бояться, а чого наражають на небезпеку людей з районів, зганяючи до Львова? Згадую звернення влади не виходити з дому. То для когось – карантин, не збиратися більше двох, не йти до церкви, навіть на похорон не можна, а для когось – вручення автобусів? Термінове. Публічне. Урочисте!”, – наголосив Панькевич.

Він зазначив, що “з яким обличчям ці посадовці будуть завтра розповідати людям, що вони мають залишатися вдома, не поширювати вірус? Хто їм повірить?”

“Ви не «школярики» хотіли вручити школам, а влаштувати піар-акцію. Пригадую історію з минулого, як такий самий шкільний автобус відправили в район, а потім довелося повертати його до Львова – бо влада вирішила влаштувати «урочисте вручення ключів» на камери. Невже берете приклад?
То що це було? Як депутат обласної ради я вимагаю пояснень”, – наголосив Панькевич.

Коментарі

Позначки: , , , ,