Ветерани, волонтери, майданівці, діючі військові є ворогами для Зеленського, – Софія Федина

Новини 16 Грудня, 2020 222

Софія Федина. Фото: Прямий.

Влада президента Зеленського ворогує із людьми, які обстоюють цінності Майдану. Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина з трибуни Верховної Ради.

Про це інформує прес-служба ЄС, пише Четверта студія.

Вона наголосила, що репресії проти патріотів посилюються, а люди з оточення Януковича призначаються на високі державні посади.

«Я говоритиму про цінності – поняття, яке, не жаль, для більшості у цій залі залишається незрозумілим. Генерал Марченко, Маруся Звіробій, Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко, Яна Дугарь, Тетяна Чорновол, Володимир В’ятрович, Андрій Парубій, Петро Порошенко, Андрій Денисенко, «Рибка Дніпро», Музей Майдану, Музей Гончара – і я цей список можу продовжити. Це люди і середовища, з якими активно бореться Володимир Зеленський – чи на замовлення, чи через якусь свою особисту образу. Об’єднують усіх вищеназваних людей цінності», – зазначає Федина.

Вона наголосила, що у 2013 році люди вийшли на Майдан захищати свободу, повагу до прав людини, право на мирний протест, демократію і захист інтересів Української держави.

«І ці цінності ніяк не співставляються із проголошеними Зеленським «какая разница», «любов в очах Путіна» і «глорифікація Совєцького союзу». Саме з цими цінностями влада бореться НКВДистськими репресивними методами із зачисткою неугодних», – говорить Софія Федина.

«Усі ветерани, волонтери, майданівці, діючі військові є чужими і є ворогами для Зеленського. А хто є своїми? Своїми для нього залишаються «беркути», які розстрілювали людей на Майдані, бо по суті Зеленський їх відпустив у вільне плавання і тепер вони корчать із себе жертву. Своїми для Зеленського є «вагнерівці», тому що їх відпустили. І сьогодні Верховна Рада не здатна чомусь створити ТСК по розслідуванню ситуації з вагнерівцями і захистити національну безпеку Української держави», – наголошує Федина.

«Своїми» для Зеленського виявилися служки Януковича, бо переважна більшість із них виявилася у вищих органах влади, а свої ручні ДБР і ГПУ покривають їх і навіть не розслідують справи проти них. «Своїми» виявилися корупціонери, зокрема і у залі Верховної Ради, але вони все-таки свої, тому їх рухати заборонено», – іронізує народна депутатка.

«І вишенька на торті – вчора Тетяні Чорновол було вручено обвинувальний акт. Учасниці Майдану. Найголовніше, що там було записано, що Майдан і Революція Гідності – це є масові заворушення з використанням насильства», – нагадала Чорновол.

Вона звернулася до тих депутатів із монобільшості, які брали участь в Революції Гідності. «Виявляється, ви всі сьогодні – учасники масових заворушень з використанням насильства. Тому і маємо такі спілкування з людьми Зеленського як побиття, світлошумові гранати, репресії. Але я нагадаю- у критичні моменти український народ завжди вибирав цінності свободи і демократії. Тому вчорашнє обвинувачення Тетяні Чорновол – це вирок Зеленському», – резюмує Софія Федина.

Коментарі

Позначки: ,