Верховна Рада не зможе розглянути проект держбюджету-2021 цього тижня

Новини 30 Листопада, 2020 134

Фото: ZMINA

Верховна рада України не зможе розглянути законопроект про державний бюджет на наступний рік на цьому тижні. Про це заявив Голова ВР Дмитро Разумков під час засідання погоджувальної ради.

Про це він сказав у ході засідання погоджувальної ради парламенту, пише “Четверта студія” з посиланням на Сenternews.

“Бюджет до нас надійшов із серйозною затримкою. Згідно з діючим законодавством і здоровим глуздом, народні депутати мають ознайомитися із документом, і на цьому тижні ми його розглянути не встигаємо”, – сказав глава парламенту.

Разумков зазначив, що документ можуть розглянути на позачерговому засіданні парламенту.

“Ми його будемо розглядати або на наступному пленарному тижні, або на наступному позачерговому засіданні, якщо будемо бачити підтримку”, – сказав спікер ВР.

У свою чергу, заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив, що  закон про держбюджет-2021 будуть розглядати або через один пленарний тиждень (з 15 до 18 грудня), або на позачерговому засіданні з 7 грудня.

Щодо розгляду законопроектів президента про підтримку бізнесу депутат повідомив: ”Швидше за все, ad hoc процедура на цьому тижні, щоб дати можливість Кабміну якнайшвидше запровадити компенсацію”.

Разом з тим, за його інформацією, на засіданні не було досягнуто компромісу щодо прийняття закону про відстрочку використання касових апаратів підприємцями на спрощеній системі оподаткування до 1 січня 2022 року.

”Знову усі пішли думати”, – написав Железняк.

”Закони щодо відновлення антикорупційної інфраструктури. Сподіваюся, буде знайдено компроміс по №4434. Вийде комітетський закон ”-д ”. І теж треба поспішати за процедурою ad hoc”, – повідомив Железняк.

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 26 листопада затвердив проект державного бюджету на 2021 рік. Документ передбачає дефіцит в розмірі 5,5% валового внутрішнього продукту, доходи в розмірі 1 трлн 92 млрд грн і витрати в розмірі 1 трлн 328 млрд грн.
При цьому Міністерство фінансів повідомило про успішне завершення переговорів з Міжнародним валютним фондом за основними параметрами проекту держбюджету на 2021 рік, що було однією з головних передумов для початку першого перемотра спільної з МВФ програми stand-by для України.

Коментарі

Позначки: ,