Верховна Рада може поголосувати за розрив дипломатичних відносин з Росією

Новини 13 Листопада, 2017 55

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Фото: Фокус

Спікер парламенту вважає це ключовим у законопроекті про реінтеграцію Донбасу

У четвер Верховна Рада ухвалить рішення з приводу поправки щодо розриву дипломатичних відносин з Росією, – передає УНІАН,

Про це сказав голова ВР Андрій Парубій на брифінгу. Він нагадав, що в одній із поправок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу йдеться про необхідність розриву дипломатичних відносин з РФ. Андрій Парубій наголосив, що його позиція незмінна, і він виступає за введення візового режиму для громадян Росії. При цьому додав, що питання розриву дипломатичних відносин має визначати уряд і Міністерство закордонних справ України.

За словами спікера, відповідна правка є до другого читання законопроекту і “ВР прийме своє рішення з приводу цієї правки”.

Андрій Парубій не виключає, що законопроект про реінтеграцію Донбасу буде в четвер підтриманий в разі рішення профільного парламентського комітету з цього питання.

Андрій Парубій додав, що в даному законопроекті є дуже важлива норма про визнання Російської Федерації агресором на рівні закону. “І це, я вважаю, ключовим в цьому законопроекті”, – сказав він. При цьому спікер уточнив, якщо не буде рішення комітету щодо даного законопроекту, то “нам доведеться чекати ще два тижні до наступного пленарного засідання”.

 

Коментарі

Позначки: , , ,