Верещук посилить гуманітарний блок Офісу Президента, – нардеп

Новини 09 Вересня, 2024 42

“Більш фахові люди очолили міністерства”: Михайло Цимбалюк про перестановки в уряді

Народний депутат України Михайло Цимбалюк вважає, що після кадрових перестановок в уряді міністерства очолили більш фахові спеціалісти

Таку думку він висловив у етері Еспресо, пише Четверта студія.

“Якщо говорити об’єктивно, порівнюючи з першим урядом, ще тоді попереднього прем’єра, вже і прізвище ми його майже не пам’ятаємо, то зараз, як на мене, більш фахові люди очолили міністерства. Якщо згадувати про того Андрія Сибігу, то насправді це кадровий дипломат, який пройшов усі щаблі дипломатичної роботи як у Міністерстві закордонних справ, так і очолюючи посольство у Туреччині, генконсульство Польщі. До речі, він володіє декількома мовами, в тому числі польскою, Польща, до речі, позитивно відреагувала на його призначення. І це, як на мене, фахове посилення”, – заявив нардеп.

Також він вважає, що призначення Ірини Верещук заступницею керівника Офісу президента має підсилити гуманітарний блок.

“Те саме Точицький, який теж і дипломат, і працював у Офісі президента при багатьох керівниках, тобто людина, яка знається у державному управлінні, тому, я думаю, що йому вдасться покращити менеджмент. Про нашу землячку Ірину Верещук – вона очолювала штаб по координації внутрішньо переселених осіб, також вона координувала штаб, який опікується евакуацією людей з прифронтових територій, і якщо говорити об’єктивно, вона одна з багатьох міністерок, яка тоді працювала перші дні, тижні війни, але до неї легше було додзвонитися. І, справді, в перші дні, коли ми евакуйовували дітей з Охматдиту, вона була на зв’язку, я особисто, інші народні депутати з нею контактували в незалежності хто з якої фракції. Тобто вона теж має досвід, і, мені видається, вона зараз посилить саме гуманітарний блок Офісу президента”, – сказав Михайло Цимбалюк.

Коментарі

Позначки: ,