Венедіктова отримала вказівку від президента Зеленського, – Порошенко

Новини 10 Червня, 2020 453
Фото: Ірина Венедиктова.

Фото: Ірина Венедиктова.

У фракції “Європейська Солідарність” абсолютно переконані, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова отримала чітку вказівку від президента Володимира Зеленського щодо переслідування опозиції.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це після розмови з генпрокурором заявив журналістам п’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко.

“Україна повертається в часи Януковича. Я ще раз наголошую, що це не має ніякої іншої назви, як політичні переслідування опозиції та її лідера. Я наголошую, що єдине, що вони придумали – це треш у вигляді того, що я на посаді президента намагався захопити державну владу, намагався зробити державну зраду або якісь інші дурниці, які були блискуче прокоментовані людиною, яка до мене стовідсотково не ставиться з симпатією, стовідсотково людиною Зеленського колишнім прокурором Рябошапкою. Ми твердо переконані, що по сьогоднішніх діях пані Венедіктова отримала чітку від президента Зеленського з вулиці Банкової”, – сказав Порошенко.

Він наголосив, що у “Європейській Солідарності” переконані, що в таких діях є склад кримінального злочину – втручання в діяльність Генерального прокурора з боку або Офісу президента, або президента.

“І сьогодні, намагаючись це зробити, вони де факто вручають підозру двом особам – Порошенку і Зеленському. Ми намагалися зупинити свавілля. І я можу лише сподіватися, що нас почули і зміняться. Якщо ні, окремо хочу наголосити, що ми не просто не ухиляємося від слідчих дій – ми бігаємо за ними”, – додав Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,