Велику кількість випадків COVID-19 на Рівненщині пов’язують із якісною діагностикою

Новини 29 Квітня, 2020 302
Тестування. Фото: відкриті джерела.

Тестування. Фото: відкриті джерела.

На Рівненщині поступово збільшуються потужності для дослідження COVID-19

Наразі найбільша кількість захворювань на коронавірус зафіксована у Києві, Київській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Вінницькій і Рівненській областях.

Про це інформує прес-служба Рівненської ОДА.

Разом з тим, на Рівненщині переконані, що це пов’язано не із швидкістю поширення хвороби, а із  збільшенням потужностей для дослідження, зростанням кількості тестувань, а також із рішенням про обстеження медичних працівників у три черги.

Про це повідомила очільниця обласного центру громадського здоров’я Олена Гандзюк під час щоденного брифінгу.

«Спостерігається дуже чітка тенденція – у цих регіонах зроблено більшу кількість тестувань. Якщо в якійсь області зробили більше 3000 тестувань, то є близько 20 відсотків позитивних випадків. На Рівненщині ми зробили 3200 тестувань і у нас 553 випадки, це 18,5 відсотків. Це наслідок якісного виявлення хвороби, епідрослідування і ефективної роботи в таких вогнищах», – зазначила Олена Гандзюк.

Вона додала, що на Рівненщині поступово збільшуються потужності для дослідження COVID-19. Так, з початку пандемії коронавірусу ПЛР-тестування проводилися лише в обласному лабораторному центрі. Згодом до досліджень долучився обласний центр громадського здоров’я. Наразі для збільшення кількості проведених тестувань залучають спеціалістів та обладнання ще двох медичних установ – перинатального центру та діагностичного центру.

Таким чином, робота з діагностування COVID-19 стала ефективною, об’єми дослідження адекватні, що демонструє реалістичну картину захворюваності в області.

Коментарі

Позначки: , ,