Велика Британія внесе пропозиції щодо виплат за Brexit до саміту ЄС

Новини 20 Листопада, 2017 40

Ілюстративне фото

Велика Британія внесе свої пропозиції щодо суми виплат за фінансовими зобов’язаннями через Brexit до найближчого саміту ЄС, який відбудеться 14-15 грудня

“Ми внесемо наші пропозиції Євросоюзу до часу проведення саміту”, –  заявив британський міністр фінансів Філіп Хаммонд Хаммонд.

Минулого тижня британський прем’єр Тереза ​​Мей зустрілася з лідерами ЄС в кулуарах саміту в Гетеборзі, щоб спробувати вийти з глухого кута щодо того, скільки Британія заплатить за вихід з блоку через 16 місяців.

Вона знову повідомила, що збільшить початкову пропозицію, яке оцінюється приблизно в 20 мільярдів євро, що становить приблизно третину того, чого хоче Брюссель.

Нагадаємо, британські ЗМІ повідомили, що Євросоюз створив робочу групу для підготовки плану дій на випадок, якщо переговори про вихід Британії з ЄС завершаться без угоди про Brexit.

Як повідомлялося, 10 листопада головний переговірник ЄС Мішель Барньє встановив британському уряду граничний термін у два тижні, щоб надати “критично важливе” роз’яснення щодо фінансових зобов’язань, які візьме на себе країна.

Коментарі

Позначки: ,