Велодоріжка між Славським і Волосянкою протягнеться на 7 км

Новини 12 Серпня, 2020 4 932

Велодоріжка між Славським і Волосянкою протягнеться на 7 км

Селище Славське на Сколівщині прагне стати центром велотуризму в українських Карпатах. Торік тут облаштували спеціальну трасу для маунтбайків на горі Погар. Зараз триває прокладання велосипедної доріжки, що зв’яже Славське зі сусіднім селом Волосянка. Про це пише Четверта студія з посиланням на місцеві ЗМІ.

«Статистика останніх років свідчить, що влітку курорт Славське відвідує навіть більше туристів, ніж у зимову пору. І ми переконані, що велосипедні мандрівки по нашій мальовничій місцевості можуть набути не меншої популярності, ніж катання на гірських лижах, – розповідає каже перший заступник голови Славської ОТГ Олег Даниляк. – Ще кілька років тому ми за підтримки Львівської облдержадміністрації та Євросоюзу ініціювали проєкт «Велокарпатія». Він спрямований на те, щоб українці і наші закордонні гості мандрували Карпатами комфортно, безпечно, екологічно».

Спеціалізована велотраса на горі Погар відкрилася восени 2019 року якраз у Всесвітній день туризму. Її протяжність – 2,14 кілометра. Але на цій ділянці облаштовано 24 трампліни з використанням існуючого рельєфу. Поціновувачі маунтбайкінгу відзначають багатоплановість траси, оскільки на порівняно невеликій території сконцентровано трампліни різних конфігурацій, як-от «дроп», «двогорбий трамплін», «волрайд», «трамплін зі столом», «поворот з контрухилом» тощо. Це дає змогу велосипедистам у повній мірі продемонструвати свою майстерність.

Нова велосипедна доріжка між Славським і Волосянкою протягнеться на 7 кілометрів. Уже прокладено половину цього маршруту. Зараз розпочалися берегоукріплювальні роботи на наступному відтинку. Після здачі велодоріжки в експлуатацію гості Славського зможуть пересісти на велосипед одразу з потяга, адже доріжка починається з залізничної станції і проходить через центр селища. Доїхавши ж до Волосянки, можна піднятися до мальовничих вершин Зворець і Високий Верх та джерела «Писана Криниця». Невисока складність маршруту перетворить цю поїздку в легку прогулянку навіть для непрофесійних велосипедистів, у т. ч. й сімей із дітьми.

Нагадаємо, що Славське та ще 7 сіл Сколівського району Львівської області входить до складу Славської ОТГ. У рейтингу ОТГ Львівщини, оприлюдненому у червні 2020 року Славська громада впевнено посідає перше місце. Найбільшим платником податку до місцевого бюджету Славської ОТГ є компанія ОККО. Тільки за 2019 рік вона перерахувала громаді понад 100 мільйонів гривень податків і зборів. Після приходу інвестора, який у майбутньому планує збудувати тут сучасний гірськолижний курорт, у людей  з’явились реальні ресурси для розв’язання місцевих проблем, що нагромаджувались десятками літ. Так, наприклад, за декілька років вже вдалося відремонтувати частину доріг, школи, лікарню, збудувати дитячі майданчики в селах.

Коментарі

Позначки: , ,