Вчені написали попереджувального листа людству

Новини 14 Листопада, 2017 154

Ілюстративне фото

Прогнози вчених досить невтішні.

Другий попереджувальний лист людству підписали більше 15 000 світових вчених з 184 країн, вказуючи на загрози глобального масштабу та можливі кроки для їхнього розвязання. Прогнози вчених досить невтішні і свідчать про те, що до першого листа, написаному в 1992 році, не дослухалися, повідомляє France24.

Вчені наголошують, що з часу опублікування першого листа, всі основні загрози навколишньому середовищу стали більш масштабними та закликають до рішучіших. “Швидке глобальне зниження показників озоноруйнівних речовин демонструє, що ми можемо робити позитивні зміни, коли ми будемо діяти рішуче”, – йдеться в листі.

Серед кроків, які вчені пропонують негайно вживати, аби врятувати людство: використання відновлюваної енергії, зниження народжуваності, бережне використання природних багатств, споживання більшої кількості їжі на рослинній основі, припинення гонитви за матеріальними благами натомість раціональний їх розподіл у суспільстві, припинення браконьєрства, торгівлі людьми, тощо. “Цей рецепт був чітко сформульований провідними вченими світу 25 років тому, але в більшості випадків ми не звернули увагу на їхні попередження», – вказують вчені, попереджуючи, що “незабаром буде надто пізно змінювати курс від нашої траєкторії невдачі, а час спливає”.

Коментарі

Позначки: , , ,