Вбивцю львівського прикордонника взяли під варту

Новини 20 Березня, 2019 253

Скриншот відео ТСН

Солдата строкової служби, який підозрюється у вбивстві військовослужбовця-контрактника прикордонних військ, вчора 19 березня, за рішенням Личаківського районного суду Львова взято під варту терміном на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Про це повідомила речник Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак, – передає УНІАН.

«Личаківський районний суд Львова 19 березня обрав 20-річному солдату строкової служби ВПС (відділу прикордонної служби) «Сянки» Мостиського прикордонного загону запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без альтернативи внесення застави», – повідомила Галущак.

Вона також зазначила, що прикордоннику повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). За вчинене йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомив сьогодні під час брифінгу військовий прокурор Львівського гарнізону Західного регіону України Віталій Горпинич, 18 березня о 12.48 у відділенні інспекторів прикордонної служби «Сянки» (Турківський район) Мостиського прикордонного загону під час несення служби 20-річний солдат строкової служби підбіг зі спини до старшини відділення інспекторів, 35-річного прапорщика військовослужбовця-контрактника, і з автомата Калашникова здійснив впритул постріл у спину, в район грудної клітки і вдарив прикладом автомата в голову. Коли прапорщик упав, солдат почав наносити удари ногами у різні частини тіла, поки його не зупинили інші військовослужбовці, що стали свідками події. По дорозі у лікарню прапорщик помер.

Як відмітив Віталій Горпинич, наразі «підозрюваний пояснити причину своїх дії не може».

За словами прокурора, свідки повідомили, що конфлікту між військовими не було, обоє – мешканці Львівщини. За півроку служби до солдата зауважень не було. Загиблий прапорщик служив у прикордонному загоні від 2006 року і характеризувався лише позитивно. У нього за кілька днів до загибелі народився первісток.

«Слідство розглядає кілька версій, у тому числі і нестатутні відносини між підозрюваним та потерпілим, можливі сімейні негаразди. Зараз проводитиметься психіатрична експертиза, яку проводять під час розслідування злочинів за статтею «вбивство», — зазначив Горпинич.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Територіальним управлінням ДБР у м. Львові, а процесуальне керівництво – військовою прокуратурою Львівського гарнізону. Солдата затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Відео: “Сегодня!

Коментарі

Позначки: , , , ,