Вбивали і калічили ромів у таборі Львова молодики з угруповання «Твереза і зла молодь»

Новини 25 Червня, 2018 94

Фото ілюстративне. Джерело: "То є Львів"

Вбивали і калічили ромів у таборі Львова молодики з незареєстрованого угруповання «Твереза і зла молодь», яка використовує символіку організації Misanthropic Division.

Про це повідомляють регіональні ЗМІ та громадські активісти у соцмережах.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили, що встановлено причетність одинадцятьох мешканців Львова та прилеглих сіл (серед яких є неповнолітні), до нападу на табір ромів поблизу с.Сокільники, що на Пустомитівщині.

«Слідством встановлено, що вночі з 23 на 24 червня, група молодиків, озброївшись предметами спеціально пристосованими для нанесення тілесних ушкоджень (ножами, металевими трубами, ланцюгами), здійснили напад на табір, у якому тимчасово проживали особи ромської національності. Чоловіки здійснили погром та побиття його мешканців.  24-річний мешканець Закарпатської області отримав численні ножові поранення, внаслідок яких помер.  Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження», – зазначається у повідомленні прокуратури.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за п.12, ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті, що спричинило тяжкі наслідки), ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та заздалегідь підготовлених для нанесення тілесних ушкоджень), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України.  Максимальний термін покарання, що загрожує зловмисникам – до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Як повідомляє «24канал», нападники на табір ромів «визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання “Твереза і зла молодь”, яке використовувало символіку ультраправої націоналістичної організації Misanthropic Division».

Як пише на своїй сторінці у Facebook журналіст Вікторія Балицька, «з неофіційних джерел я з`ясувала, що нападники є членами угруповання «Твереза і зла молодь». Під прицілом угруповання – роми, наркозалежні і, припускаю, ще б мали бути інші категорії соціально слабких груп. Це прояв нацизму. І, на мою думку, є результатом толерування просочування цієї отрути в наше суспільство з боку окремих представників влади різних рівнів. А також підтримки частиною громадян таких методів. Просто завтра об’єктом нетерпимості може стати будь-хто. В тому числі той, хто вчора підтримував…»

Довідка. Misanthropic Division виникла у 2013 році і її активісти брали участь у Євромайдані та згодом в АТО на Донбасі (переважно у складі добровольчого полку «Азов»). Це міжнародна ультраправа організація, на офіційних сторінках якої пишуть про «нове розуміння націонал-соціалізму» та «відновлення Європи». У березні 2016 року Misanthropic Division взяла на себе відповідальність за сутички із ЛГБТ-активістами, які намагалися провести у Львові Фестиваль рівності.

 

Коментарі

Позначки: ,