Важливо створити умови, щоб хворі люди перебували в ізоляції на лікуванні, а здорові мали можливість працювати, – Синютка

Новини 11 Липня, 2020 609

Олег Синютка передав тести львівським лікарням. Фото: "Четверта студія".

2000 високоточних швейцарських ІХЛА тестів для визначення наявності антитіл до COVID-19, які були куплені і доставлені в Україну коштом Фонду Порошенка та Європейської Солідарності, 11 липня передали у лабораторії Львівського обласного центру громадського здоров’я та Львівського обласного центру крові.

Народний депутат від фракції Європейська Солідарність, Олег Синютка повідомив, що зараз необхідно збільшити кількість тестувань і завдяки допомозі благодійного фонду це вдасться зробити.

«Львів досі залишається проблемним містом у боротьбі з Covid-19. Тому Фонд Петра Порошенка продовжує надавати допомогу. В даний час технічні моделі проведення тестування вже налагоджено і ми поступово довозимо додаткові партії тестів», – сказав він.

Також Олег Синютка наголосив на тому, що депутати від Європейської солідарності в парламенті відстоюватимуть ідею збереження служб крові в Україні, як державних підрозділів.

«Служби крові мають бути державними підрозділами. Це наша чітка позиція, тому, що це стратегічне питання безпеки громадян нашої держави», – наголосив народний депутат.

ІХЛА тести ( імонохемілюмінісцентний аналіз) закуплені в компанії Roche дають можливість визначити тих, хто вже перехворів коронавірусом. Цей метод є високочутливим і дають точні результати.

 

Коментарі

Позначки: , , ,