Важкопоранених на полігоні Рівненщини військових відправлено гелікоптером до госпіталю Львова

Новини 06 Липня, 2018 170

Фото з відкритих джерел

Поранених в результаті розриву міномета на полігоні в Рівненській області евакуювали в місцевий військовий госпіталь, трьох з них вертольотами відправили до Львова.

Про це повідомив полковник медичної служби Валерій Чорнобривець, передає «112.ua» з посиланням на «Рівне1».

“Троє в стані середньо-важкому, важкому стані. Характер травм – мінно-вибухова травма. У кожного свої є нюанси. Решта шість – з різними ступенями пошкоджень, є легкого ступеня”, – повідомив він.

Також полковник зазначив, що після надання першої медичної допомоги було прийнято рішення про другий етап медичної евакуації для тих постраждалих, які потребують більшого рівня медичного забезпечення. На даний момент організовано їх евакуація в аеропорт Рівне, звідки їх вертольотами доставлять до Львова.

На місці прибуття їх вже чекають бригади військово-медичного клінічного центру.

“Загрози життю хворих немає, але їхній стан важкий,” – зазначив Чорнобривець.

Сьогодні, 6 липня.  близько 6-ї години ранку в Рівненській області під час військових навчань розірвався міномет. В результаті троє військовослужбовців загинули, ще 9 отримали поранення. За попередньою версією Міноборони причиною трагедії стало порушення заходів безпеки.

Як повідомила прес-служба Закарпатської ОДА. троє військовослужбовців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону (один офіцер і двоє бійців), які загинули в ході навчань на Рівненському полігоні, родом із Закарпаття. Двоє із загиблих – мешканці Ужгорода, один – мешканець Перечинського району.

Коментарі

Позначки: , , ,