Ватерполісти львівського «Динамо» здобули максимальний результат у Кам’янському

Новини 05 Жовтня, 2020 530

Фото: Богдан Пастернак

На радощах гравці «Динамо» скупали тренерів команди

Ватерполісти львівського «Динамо» здобули максимальний результат у Кам’янському, де відбувалися вирішальні матчі Кубка України.

Про це ІВ Четверта студія повідомив журналіст Богдан Пастернак.

Як поінформував Богдан Пастернак, “нашій команді вдалося виграти почесний трофей вдев’яте у своїй історії. У фіналі турніру львів’яни здолали свого найголовнішого суперника останніх років – збірну Харківської області. Підсумковий рахунок зустрічі – 10:7”.

Він зазначив, що аби потрапити до фіналу, ватерполістам «Динамо» у Кам’янському довелося перемогти лише в одному матчі. Іншими словами, як чемпіон України, львівська команда стартувала одразу з півфінального матчу, в той час як усі інші команди, в тому числі і збірна Харківської області, була змушена перемагати ще на попередній стадії турніру. У півфіналі змагань «динамівці» прогнозовано перемогли харківський ХПІ з рахунком 16:6. Все-таки клас однієї команди суттєво відрізнявся від іншої. Та й відверто сенсаційний результат у цьому матчі ніхто особливо не розглядав, оскільки склад львівського «Динамо» та й, зрештою, малюнок гри – це зовсім інший рівень у порівнянні з ХПІ.

В іншому півфіналі збірна Харківської області не залишила жодних шансів ВК «Маріуполь» – 15:6. Передбачити інтригу у безпосередньо фінальному матчі було особливо не складно, оскільки в останніх двох матчах чемпіонату України, які відбулися у Львові у басейні СКА, гравці обох команд її дарували вболівальникам. Щоправда, у цих поєдинках перемогу таки здобувала львівська команда (9:6 та 9:8).

Початок фінального матчу у Кубку України дуже добре склався для харків’ян, натомість для львів’ян зовсім не вдався, оскільки у другому періоді матчу поточний рахунок був 5:1 на користь збірної Харківської області. Якщо відверто, то такий результат психологічно міг надламати команду Олексія Шведова та Юрія Сидоровича. Втім, львів’яни таки зуміли проявити сильний командних дух, характер і перевернути у матчі усе з ніг на голову. Роль лідерів команди у відповідальний момент гри на себе взяли Юрій Маметьєв та Костянтин Алєксєєв. Завдяки дублю кожного з цих гравців рахунок у третьому періоді гри став 6:6, а вивів «Динамо» вперед влучний кидок Ореста Джури. Після цього влучного кидка «стовпа» «Динамо» зрівняти рахунок харків’янам уже не вдавалося, натомість львів’яни з кожною можливістю намагалися розвинути свою перевагу. Особливо у той момент гри, коли відчувалася краща функціональна підготовка гравців «Динамо». Іншими словами, зіграти рівно увесь поєдинок проти чемпіона України команді Сергія Колточихіна не вдалося. До завершення матчу за «Динамо» знову забивали Юрій Маметьєв та Костянтин Алєксєєв (обоє забили по 4 голи у цьому матчі), а відтак матч завершився з рахунком 10:7 на користь львів’ян. У складі збірної Харківської області найрезультативнішим виявився колишній «динамівець» Володимир Войтенко. На його рахунку 3 влучні кидки.

Після завершення матчу не обійшлося без ватерпольних традицій – на радощах гравці «Динамо» скупали тренерів команди Олексія Шведова та Юрія Сидоровича.

«Вітаю усіх наших вболівальників з черговою важливою перемогою в історії нашого клубу, – каже Олександр Свіщов, президент ВК «Динамо». – Хоч і Кубок України відбувався без глядачів, однак, впевнений, наша команда відчувала підтримку тих людей, які фінальний матч турніру переглядали у відеотрансляції. Фінал Кубка для нашої команди склався дуже і дуже непросто, ми поступалися на початку матчу з різницею у чотири голи, однак хлопці молодці, що зуміли проявити характер і таки схилили шальки терезів на свій бік. Було помітно, що наша команда виглядала краще фізично наприкінці фінального поєдинку. Наша наступна ціль – виграти Суперкубок України, який відбудеться 7 листопада».

Матч за 5-6 місце – ДНУ (Дніпро) – Збірна Київської обл – 7:21

Матч за 3 місце – ВК «Маріуполь» – ХПІ «Харків» – 2:4

Сьоме місце на турнірі посіла команда збірної Київської області – 2.

Коментарі

Позначки: , , ,