Вартість паркомісця у центрі Львова зросте

Новини 21 Грудня, 2017 164

Ілюстративне фото

З 1 січня 2018 року вартість паркування у центрі Львова зросте майже втричі – до 20 грн за годину стоянки автомобіля на закритих паркінгах в центральній частині міста та до 15 грн – на відкритих, а також до 5 грн – на парковках поза межами центру

За відповідну ухвалу під час засідання сесії у четвер, 21 грудня, проголосували 43 депутати Львівської міськради, інформує ZAXID.NET.

Раніше під час обговорень на засіданні профільної депутатської комісії директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза потребу в підвищенні вартості паркування пояснював інфляцією та зростанням мінімальної зарплатні. Крім того, тоді «Львівавтодор» запропонував незначне підвищення тарифів на паркування: у першій паркувальній зоні (центр міста) з 8 до 10 грн/год. на закритих паркінгах на вул. Валовій та поблизу «Вернісажу» та з 6 до 8 грн/год. – на відкритих парковках,; у другій паркувальній зоні (поза межами центру) – з 2 до 5 грн/год.

Однак під час засідання сесії 21 грудня депутати проголосували за значно вищі тарифи. Так, згідно з прийнятою ухвалою, уже з 1 січня 2018 року вартість паркування на закритих паркінгах на вул. Валовій та біля «Вернісажу» зросте до 20 грн/год., на відкритих парковках у першій паркувальній зоні (центр міста) – до 15 грн/год., у другій паркувальній зоні (поза межами центру) – з до 5 грн/годТобто година стоянки подорожчає майже в три рази.

Нагадаємо, що востаннє вартість паркування в центрі Львова підвищувалиу 2016 році – до 8 грн/год. на закритих паркінгах та до 6 грн/год. – на відкритих. Вартість паркування поза межами центру тоді не змінювали.

Також,  нещодавно депутати ЛМР затвердили перелік вулиць у центрі Львова, паркування на яких призводить до заторів та небезпеки ДТП, і дозволили примусово евакуйовувати з цих вулиць неправильно припарковані автомобілі.

Коментарі

Позначки: ,