Вам не здається: Вакарчук знову пішов з Ради

Новини 11 Червня, 2020 569

Святослав Вакарчук. Фото: РБК-Україна

Святослав Вакарчук удруге йде з парламенту.

Про це повідомляє «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна.

Відповідну заяву він зробив під час брифінгу 11 червня.

Як пише УНІАН, про свій черговий відхід від депутатської діяльності Вакарчук планував оголосити оголосить сьогодні, 11 червня, на брифінгу в Маріїнському парку.

Рішення було спричинено кількома фактами. Зокрема, Вакарчук відмовився підписувати подання про негайне звільнення з МВС Арсена Авакова, що не сподобалось його однопартійцям. Проте самі депутати називали це «робочими дискусіями». Вакарчук тоді перебував у Львові з матір’ю.

Свою ж присутність у складі партії «Голос» Вакарчук зберігає. За словами співрозмовників, депутат і музикант повністю відсторонився від участі у парламентському і партійному житті після обрання главою «Голосу» Кіри Рудик.

«Він всіляко наголошував, що є звичайним членом команди і це – новація. Але, як ми бачимо, такий підхід має і негативні наслідки», – розповіли журналістам.

Крім того, у партії також пов’язують рішення Вакарчука з наближенням місцевих виборів: «частина наших вважає, що «Голосу» потрібне жорсткіше позиціонування і позиції Слави цьому заважають».

Як повідомлялося, Святослав Вакарчук уже покидав парламент через рік після свого обрання депутатом партії «Нашої України – Народної самооборони» у 2007 році.

Коментарі

Позначки: , , ,