Вакцина від коронавірусу для українців має бути якісною і визнаною світом, – Сюмар

Новини 28 Січня, 2021 103

Влада повинна запропонувати українцям якісну вакцину від коронавірусу, а не в черговий раз провернути оборудку з щепленням і заробити на громадянах.

Про це сказала народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Вікторія Сюмар з трибуни парламенту під час обговорення проєкту закону про внесення змін до Закону України “Про лікарські засоби” щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання, пише Четверта студія.

Депутатка наголосила, що сьогодні в світі немає більш актуальної теми, ніж питання вакцинації.

“Дуже хотілося б вірити, що в Україні ми серйозно підійшли до розгляду цього питання. Але ми бачимо, що при розгляді питання нібито про вакцини у нас навіть міністерства охорони здоров’я в залі немає”, – зазначила вона.

При цьому Вікторія Сюмар розкритикувала поданий проєкт закону, зауваживши, що він не має чітких норм щодо проведення вакцинації в Україні.

“Законопроєкт навіть з правками комітету мене дуже дивує. Тому що в цьому законопроєкті немає слова “COVID” і слова “вакцина”. Цей законопроєкт прописаний під екстрену реєстрацію будь-якого лікарського препарату, який не завершив клінічні випробування. І це тепер можна буде робити за скороченою процедурою”, – сказала вона.

“Це дуже серйозно виглядає на корупційну схему, а не на питання як вирішити проблему і все таки провести вакцинацію в Україні”, – заявила представниця «Європейської Солідарності».

“Я не розумію чому таке актуальне питання і до нього не можна підійти відповідально. І прописати цей законопроект дуже чітко, він не великий там кілька абзаців. Щоб ми розуміли, що йдеться саме про препарати для лікування COVID-19”, – додала вона.

“Ми всі сьогодні абсолютно за те, щоб Україна почала вакцинацію, причому нормальними вакцинами. Тому що кожен з вас буде колоти Pfizer і Moderna, і ніхто не буде “Спутнік” колоти. Я щось не бачила тут прихильників російської вакцини особливо, щоб вони на камери це робили”, – також зауважила депутатка.

“І ми хочемо, щоб українців вакцинували сьогодні масово, справедливо і чесно, і адекватними вакцинами”, – підкреслила Вікторія Сюмар.

Вона наголосила, що “Європейська Солідарність” підтримає законопроєкт в першому читані, однак до другого читання в тексті проєкту потрібно чітко визначити норми про проведення державної вакцинації.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,