В Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили кімнату сенсорної інтеграції

Новини 26 Серпня, 2023 77

Нова кімната є пілотним проєктом, реалізованим у співпраці з львівським представництвом Благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка Україна»

Кімнату сенсорної інтеграції облаштували у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу Львівської обласної ради.

Новий реабілітаційний простір обладнаний спеціальним світловим обладнанням, тренажерами для балансування, тактильними поверхнями, м’якими меблями.

“Заняття у такій кімнаті дають дуже хороші результати з реабілітації хворих із психомоторними розладами чи аутизмом, сприяють формуванню саморегуляції, відновленню рухової активності, зниженню психоемоційного навантаження, – пояснила керівник Клініки комплексної медичної реабілітації ЗУСДМЦ Анна Галик. – Тут ми також займатимемось з пацієнтами, у яких порушена сенсорна система: з дітками з онкопатологіями (особливо з пухлинами мозку), з ураженнями нервової системи, з вадами зору та слуху, недоношеними дітками тощо”.

Нова кімната є пілотним проєктом, реалізованим у співпраці з львівським представництвом Благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка Україна».

«Разом з фахівцями лікарні нам вдалось створити комфортний реабілітаційний простір. Тішимось, що він стане корисним для великої кількості пацієнтів, які гостро потребують психофізіологічної адаптації та реабілітації”, – зазначила представниця фонду Наталія Кузяк.

“Ця кімната є частиною комплексного лікування, яке отримують у нашому Центрі пацієнти з неврологічними чи ментальними розладами внаслідок різноманітних захворювань. Є багато дітей, які потребують якісної реабілітації під час і після терапевтичного лікування. Здебільшого на стаціонарному лікуванні знаходиться понад 150 важкохворих дітей. Всі вони забезпечені медичною допомогою, яку надає мультидисциплінарна команда фахівців лікарні”, – зауважив в.о. директора Центру Роман Кізима.

Контактний телефон Клініки комплексної медичної реабілітації: (096) 101-10-96
Попередній запис у реєстратурі відбувається з понеділка до п’ятниці, з 8:00 до 16:00 год за телефонами: (032) 270-22-07, (063) 189-70-50, (097) 150-70-53.

Коментарі

Позначки: ,