В Європі лише одна країна не готова до діалогу в мовному питанні

Новини 22 Листопада, 2017 37

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе

У підході до питання нацменшин та мовного питання Угорщина – одна зі всіх країн, що висловлюють свої заперечення, займає позицію серйозного супротиву і неготовності до діалогу. Крім того, у риториці Будапешта з цього питання відчувається певна синхронізація аргументації з Москвою, розповіла в інтерв’ю Укрінформу віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Ми продовжуємо наполягати на тому, що існують можливості конструктивного вирішення питання. Про це свідчить і те, що нам вдалося підписати меморандум взаєморозуміння стосовно реалізації цього закону з Польщею і Болгарією. Ми на позитивному шляху вирішення з Румунією. І, на жаль, Угорщина – єдина країна, де ми бачимо такий серйозний супротив і неготовність до діалогу”, – сказала  Климпуш-Цинцадзе.

Щодо російського впливу на позицію Будапешта, віце-прем’єр бачить певну синхронізацію аргументації. “Що стосується Росії. Ми можемо говорити про те, що бачимо певне віддзеркалення російської риторики щодо цього закону в угорській аргументації. Мені б не хотілося вірити, що саме в цьому міститься слід Росії. Але якась певна синхронізація аргументації відбувається”, – наголосила вона.

Климпуш-Цинцадзе висловила надію, що, окрім позиції України, конструктивна розмова всередині Європейського Союзу допоможе спрямувати вирішення питання щодо прав національних меншин в русло конструктиву з боку Угорщини, на противагу тому, як це відбувається зараз.

Коментарі

Позначки: