В уряді озвучили приблизні терміни вступу України до Євросоюзу

Новини 24 Червня, 2022 51
В уряді озвучили приблизні терміни вступу України до Євросоюзу

В уряді озвучили приблизні терміни вступу України до Євросоюзу

У Кабінеті міністрів назвали приблизні терміни вступу України до Європейського Союзу. Там вважають, що ця процедура буде тривалою, і Україна може розраховувати на членство в ЄС не раніше 2029 року.

Про це заявила генеральна директорка Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Наталія Форсюк, пише “Четверта студія”.

За її словами, очікуваний термін вступу України до Європейського Союзу – 2029 рік.

“Раніше – малоймовірно через ту величезну кількість законодавства, яке потрібно прийняти та імплементувати. Ми повинні жити за європейськими законами”, – наголосила Форсюк.

На запитання про те, чи є шанси для України стати членом ЄС вже наступного, 2023 року, Форсюк відповіла так: “Вважаю, що немає. Це неможливо процедурно. Не тому, що Україна не впорається. За аналізом, сім років – це дуже добре. Я думаю, що виходити треба з цього”, – заявила вона.

Водночас, за словами директорки урядового офісу, набуття Україною статусу кандидата в члени Євросоюзу юридично закріплює європейську перспективу та відкриває доступ до структурних фондів.

“Доступ до коштів цих фондів мають лише країни-кандидати у члени ЄС, гроші надаються на пільгових умовах, практично безкоштовно… Статус кандидата посилить позицію України у мирних переговорах”, – зауважила Форсюк.

Коментарі

Позначки: ,