​​В укриттях понад 700 закладів освіти у Львівській області забезпечили доступ до мережі Інтернет

Новини 18 Січня, 2023 116

Восени 2022 року, за ініціативи Олександра Кулепіна, заступника начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO), з метою забезпечити в усіх укриттях закладів освіти Львівської області доступ до мережі Інтернет було створено Робочу групу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Станом на сьогодні, понад 700 закладів освіти, під час загроз ракетної небезпеки, проводять повноцінне навчання в укриттях, а діти завжди залишаються з батьками на зв’язку. Зокрема, у лютому кількість укриттів з Wi-Fi в укриттях закладів освіти Львівщини збільшиться до 1600.

«Будучи батьком, я прекрасно розумію батьків, які хвилюються про безпеку своїх доньок та синів. Тому ми у Львівській ОВА прагнемо забезпечити всі укриття Інтернетом, щоб завжди мати можливість зателефонувати діткам. Окрім цього, доступ до Інтернету в укриттях закладів освіти надає можливість не переривати освітній процес, навіть під час повітряних тривог», – зазначив Олександр Кулепін. 

Нагадаємо, провести Інтернет в укриття шкіл та дитячих садків області вдалося завдяки співпраці Львівської ОВА з Львівський ІТ Кластер. Ще в листопаді минулого року вони передали тисячу роутерів. Також це вдалося завдяки інтернет-провайдерам, які безкоштовно облаштовують укриття засобами зв’язку.

Коментарі

Позначки: