В Україну прийшов новий штам коронавірусу, який може призвести до збільшення смертності серед молоді.

Про це стверджує інфекціоністка Ольга Голубовська, пише Четверта студія з посиланням на 5 канал.

Вона розповіла, що клінічний перебіг COVID-19 укотре зазнав суттєвих змін. Серед головних особливостей – те, що кількість молоді від 30 років, які мають тяжкий перебіг недуги, помітно збільшилася. Також почастішали випадки загострення хвороби на її піку, а це зазвичай погіршує прогноз одужання. І сама інфекція тримається в організмі значно довше.

Якщо раніше полегшення наставало з 14-16 дня від зараження, то тепер приблизно в третини госпіталізованих саме з цього часу лише починаються ускладнення. Також медиків насторожує, що традиційні методи лікування дуже часто вже просто не діють.

“Пояснити такі особливості, що виникли буквально на очах, просто процесами адаптації мікро- і макроорганізму не можна. Швидше за все ми маємо справу з новим штамом збудника, з яким – не знаю. Поки офіційно отримані дані з референс-лабораторій показують, що секвеновані зразки матеріалу від хворих мають приналежність до генетичної лінії В, яка має китайські “коріння”. З огляду на такі особливості, на жаль, треба очікувати збільшення летальності, зокрема серед молоді”, – пояснила Голубовська.