В українців хочуть виховати правову культуру дотримання правил дорожнього руху

Новини 03 Червня, 2020 235
На Стрийщині водій «Мазди» зіткнувся з деревом.На Стрийщині водій «Мазди» зіткнувся з деревом. Фото: відкриті джерела. Фото: відкриті джерела.

На Стрийщині водій «Мазди» зіткнувся з деревом. Фото: відкриті джерела.

Правову культуру дотримання ПДР пішоходами треба виховувати, щоб зменшити кількість смертей на дорогах в Україні. Про це сказав Голова підкомітету з питань діяльності органів правопорядку Комітету з питань правоохоронної діяльності, член фракції «Європейська Солідарність» Сергій Алєксєєв, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”.

За його словами, ухвалений сьогодні у першому читанні законопроект 2697 про внесення змін до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху є недосконалим, однак його можна доопрацювати до другого читання.

«Давайте будемо відвертими – механізм відповідальності пішоходам за порушення ПДР не працює взагалі. Коли востаннє пішоходів штрафували за порушення правил дорожнього руху? Ми повинні виховувати правову культуру дотримання правил дорожнього руху у громадян», – сказав він.

Водночас Сергій Алєксєєв відзначив, що зменшення рівня смертності на дорогах та кількості ДТП за участі пішоходів – це комплексне питання. І необхідно також поліпшувати інфраструктуру.

«Та зараз на часі більше питання підвищення відповідальності пішоходів та запровадження конкретного механізму притягнення до відповідальності, щоб зменшити існуючу шалену статистику гибелі на дорогах», – пояснив він.

Крім того у першому читанні сьогодні був ухвалений  законопроект 2694 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання світлоповертальних елементів пішоходами.

«Це правильний законопроект. У більшості цивілізованих країн вже давно діє правило щодо світлоповертальних елементів на одязі пішоходів, на шоломах мотоциклістів і навіть на водіях, коли вони виходять з авто», – сказав Сергій Алєксєєв, коментуючи цей законопроект.

Коментарі

Позначки: , , ,