В Україні знищують органи місцевого самоврядування

Новини 20 Травня, 2022 592

Зеленський

Обласна та районні ради перестають здійснювати свої повноваження

У газеті “Голос України” оприлюднили закон, який знищує місцеве самоврядування в Україні.

Про це пише Четверта студія з посиланням на телеграм-канал “Політичний треш”.

Як йдеться у повідомленні, набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану”, який вносить зміни зокрема і до закону “Про правовий режим воєнного стану”.

“Тепер стаття 10 цього закону передбачає, що обласна та районні ради перестають здійснювати свої повноваження. Замість них ці повноваження виконуватимуть обласні та районні військові адміністрації.

Такий стан справ буде упродовж дії воєнного стану і 30 днів після його завершення.

Окрім того, від завтра виконавчі апарати обласної та районних рад будуть підпорядковуватись відповідним начальникам військових адміністрацій і ті навіть матимуть можливість увільняти від виконання посадових обов’язків усіх працівників цих виконавчих апаратів.

Управління об’єктами спільної власності (тобто комунальними підприємствами обласної та районних рад) відтепер теж здійснюватимуть начальники відповідних військових адміністрацій, в тому числі і звільнення та призначення директорів цих підприємств.

Зважаючи на те, що найближчим часом воєнний стан в Україні буде продовжений щонайменше до 23 серпня, то обласні і районні ради втрачають свої повноваження мінімум до 23 вересня”, – йдеться у повідомленні.

Скрін із телеграм-каналу “Політичний треш”

Телеграм-канал пояснює, що “все, про що ми вчора написали, йдеться у законі, який був вчора оприлюднений в газеті “Голос України””.

На скріні можете знайти п. 3 статті 10, де йдеться про повноваження обласних і районних рад, і почитати, чи ми щось зманіпулювали. Якщо нардепи під час голосування за нього вцілому мали щось інше на увазі, то це питання не до нас.

Там чітко перераховані 3 можливі ситуації, коли обласні і районні ради втрачають свої повноваження. Один з них – при утворенні військових адміністрацій.

І не потрібно нас звинувачувати у тому, що ми проти місцевого самоврядування. Ані обласні, ані районні ради ніколи не були повноцінними органами місцевого самоврядування. Районні ради після 2020 року взагалі стали нікому незрозумілими і непотрібними інституціями без повноважень і без бюджетів, тому їхня ліквідація – це лише питання часу. Щодо обласних рад – вони або стають повноцінними органами місцевого самоврядування із власними виконавчими органами і повною відповідальністю за все, що відбувається в області, або вони і далі імітують бурну діяльність.

Хоча проблема навіть не в імітації, а в тому, що під час цієї імітації, вони нагло і безпардонно дерибанять обласний бюджет і доять комунальні підприємства, заклади і установи.

Тому – так, ми проти цих інституцій при нинішніх їхніх повноваженнях, а хто виступає за них, той може себе вважати співучасником всіх їхніх злочинів”, – йдеться у повідомленні.

Джерело: телеграм-канал “Політичний треш”

ІВ Четверта студія готова оприлюднити позицію усіх політичних партій щодо цього закону.

Коментарі

Позначки: , , ,