В Україні значно посилюються позиції олігархів, – Софія Федина

Новини 20 Березня, 2021 403

Софія Федина. Фото: Ukrainian People

За президентства Володимира Зеленського в Україні значно посилюються позиції олігархів.

Про це в ефірі Прямого” заявила народний депутат України фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина, пише Четверта студія.

“Ми всі розуміємо, що під гаслами Зеленського, що він буде боротися з олігархатом, саме за крайніх два роки ми бачимо шалене посилення позицій різноманітних олігархів і того самого Коломойського у нашому політикумі. Ми бачимо посилення їхніх бізнесових позицій. Буквально на днях було оприлюднено також дослідження, на скільки відсотків за останні часи зросли статки окремих олігархів. І ми можемо побачити, що серед них, зокрема, є Ахметов і Коломойський. Тобто, з одного боку, можна зрозуміти, що саме ці люди є основними бенефіціарами цієї політики, яку проводять “слуги народу” та монобільшість. Але так само ми розуміємо, що, зокрема, той самий Коломойський має вплив, прямий чи опосередкований, і на президента, і на “слуг народу”, але так само і на партію “За майбутнє”, – заявила вона.

“І в даному випадку ми маємо розуміти, що сьогодні Зеленський стоїть перед дуже складним вибором. Тому що не реагувати на санкції США неможливо заради державного інтересу України, особливо після того, що сьогодні сказав Байден. Але, з іншого боку, ми маємо цікаве питання: а що Коломойський має на Зеленського і де та буде середина? Я думаю, якщо Зеленський почне все-таки застосовувати певні санкції, так би сказати, проти Коломойського, ми можемо дізнатися дуже багато цікавого”, – додала Федина.

Коментарі

Позначки: