В Україні збитки через незаконний продаж ялинок сягнули понад 400 тисяч гривень

Новини 08 Січня, 2021 95

Фото: Варіанти

З початку грудня у рамках акції “Новорічна ялинка — 2021” Держекоінспекція виявила 274 порушень правил продажу ялинок, нарахувавши 429 456 гривень збитків.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Фейсбуці, пише “Четверта студія”.

За його словами, за порушення вимог торгівлі ялинками інспекція притягнула до адміністративної відповідальності 177 осіб.

“Протягом місяця територіальні органи Держекоінспекції перевіряли місця збуту ялинок та сосен. Основні «контрольні точки» – наявність бирок на деревах з індивідуальним ідентифікаційним кодом, реєстрація коду в системі Лісогосподарського інформаційно-аналітичного центру та достовірність інформації у накладних продавця.

За порушення цих вимог інспекція притягнула до адміністративної відповідальності 177 осіб, склавши 235 протоколів про адмінпорушення. 88 матеріали передані на розгляд до судів.

Порушники, виявлені ДЕІ, отримали покарання згідно зі статтею 88-1 КУпАП – штраф від 510 до 1700 гривень. Окрім штрафних санкцій, недобросовісні продавці також відшкодовували збитки, завдані довкіллю через незаконну торгівлю деревами”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,