В Україні збільшується кількість ДТП з пішоходами у темний час доби

Новини 30 Листопада, 2022 236
У Зимній Воді сталася смертельна ДТП

У Зимній Воді сталася смертельна ДТП

В Україні збільшується кількість ДТП з пішоходами у темний час доби. 

Через постійне зменшення рівня освітлення на вулицях, а також масове відключення світлофорів збільшується кількість аварій. Видимість у темряві обмежена.

Єврокомісар Роман Яріш у коментарі ІВ «Четверта студія» розповів, що в осінньо-зимовий період багато пішоходів носять темний одяг. Через це люди стають менш помітними на дорогах. 

«Відстань, з якої водій помічає пішохода у темряві, одягнутого у темне складає 20 метрів, 50 – якщо людина вбрана у світле, і 130 – якщо на його одязі наявні світловідбивні елементи», – зазначив Роман Яріш.

За словами єврокомісара, «дуже важливо, аби водії побачили перехожих у темряві. Що для цього потрібно зробити пішоходам? Найкращий результат дає одяг, що відбиває світло».

«Можна використати ліхтарик, але важливо як саме ним світити. Коли пішохід підходить до проїжджої частини він повинен увімкнути ліхтарик та світити спочатку ліворуч, а потім праворуч, створюючи мерехтливе світіння. Таке світло привертає увагу водіїв. Водії починають бачити пішохода, навіть можуть помітити скільки саме йде людей», – зазначив Роман Яріш. 

Окрім цього, пішоходи, які пересуваються у темну пору доби можуть одягнути жилетку.

«Чим яскравіше видно пішохода – тим більше він у безпеці. Можна також спробувати завантажити на телефон додаток, який має функцію мерехтіння. Це також зробить вас більш помітними на дорогах», – наголошує єврокомісар.

Коментарі

Позначки: