В Україні запустили державну платформу для безкоштовного вивчення англійської

Новини 14 Лютого, 2023 240

В Україні запустили державну платформу для безкоштовного вивчення англійської

В українців з’явилася ще одна можливість вивчати іноземну чи покращувати знання з неї безкоштовно. Міністерство культури запустило проект, що носить назву “Національна екосистема вивчення та тестування рівня володіння англійською мовою”.

На відміну від численних онлайн школ, цей проект – повністю безкоштовний. Також, він доступний українцям цілодобово і незважаючи на місце перебування, так само, як онлайн казино Elslots. Тому скористатися можливістю вчити англійську можуть навіть ті, хто перебуває за межами України.

Портал буде працювати і після завершення воєнних дій

Національну екосистему презентували в Києві 9 лютого. Про це повідомляє на своїх сторінках Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України. 

Портал пропонує своїм користувачам три кроки в опануванні найпоширенішої європейської мови:

  1. Оцінити рівень англійської мови, яким вже володіє користувач. Для цього розроблене спеціальне адаптивне тестування, яке підбирає запитання для особи на основі її попередніх відповідях. Тестування адаптоване до основного європейського стандарту оцінки володіння мовою (А1 – С1). 
  2. Отримати безкоштовний доступ до спеціального маркетплейсу, що вміщує сервіси для опанування англійської.Тут вміщені сайти, додатки та інші сервіси, здатні допомогти українцям в опануванні англійської мови. У список включені також офлайн школи та центри для вивчення. Серед них є як безкоштовні, так і платні сервіси. Кожен українець сам обирає, яким з сервісів користуватися. Обов’язкова участь у платних активностях відсутня. 
  3. Вивчення мови та набуття мовленнєвих навичок за допомогою освітнього проекту “Lingva.Skills”. Це наймасовіший освітній захід в Україні. Він пропонує вивчати англійську, користуючись загальноприйнятими у світі стандартами. Вивчення направлене на формування навичок читання, письма, сприйняття мови на слух (аудіювання) та говоріння. Проект входить в ТОП-10 соціальних стартапів Європи.

На даний момент, сервіс доступний для користувачів, що хочуть вивчити англійську на рівнях від А1 до В2. Вивчення мови на вищому рівні – С1, С2 – поки що недоступне.

У проекті доступне тренування саме тих навичок, яких не вистачає користувачеві. Не потрібно витрачати свій час на те, що вже відомо. Також в наявності миттєвий зворотній зв’язок, який допомагає покращувати результати.

Як користуватися безкоштовною платформою

Всі сервіси національної екосистеми доступні за посиланням https://www.engmova.in.ua. Для проходження першого рівня – тесту – сайт перенаправить вас на іншу сторінку. Там потрібно буде спершу створити акаунт користувача. Це допоможе зберегти ваші результати прив’язаними до особистого акаунту. 

Щоб зареєструватися, треба вказати:

  • ім’я та прізвище;
  • електронну адресу;
  • придумати пароль та повторити його;
  • погодитися з правилами використання сайту.

Далі користувач автоматично авторизується в акаунті та може перейти до тесту. Він складається з 50 питань. Завдання включають необхідність скоригувати речення чи підставити правильні слова з запропонованих. На жаль, після закінчення тесту не можна побачити, в яких саме питаннях були зроблені помилки.

Дізнавшись свій рівень мови, користувач може ознайомитися з доступними сервісами для вивчення через маркетплейс. Або ж оминути цей крок та одразу перейти до “Lingva.Skills”.

На цій платформі знадобиться окрема реєстрація для навчання. Гравцям доступно 300 уроків різного рівня: 150 рівня А1, А2 та 150 рівня В1, В1+. Завдання рівня B2 зараз знаходяться у розробці.

Кожен урок присвячений певній граматичній конструкції. Та вміщує численні вправи на її закріплення, використання вивченого матеріалу та адаптації нового навику до вже наявних знань.

Щоб користувачеві було приємніше займатися – процес гейміфікований. Так кожен урок має свою “батарейку”, яка заповнюється по мірі проходження завдань та правильних відповідей. Чим краще виконаний урок – тим повніша батарейка, аж поки вона не “зеленіє”. Таким чином, користувач зажди бачить перед очима результати своїх уроків та успішність проходження матеріалу.

Користувач також має можливість повертатися до матеріалу, щоб покращити свої результати. 

Після проходження навчання – всі учні мають можливість отримати сертифікат. Він видається з вказанням рівня набутих мовних навичок.

Сертифікат платний, він коштує 200 гривень. Ці кошти йдуть на підтримку проекту, адже саме навчання – повністю безкоштовне. Отримання сертифікату не є обов’язковим. Отже, ви можете не платити за нього, якщо не маєте на це змоги. 

Коментарі

Позначки: