В Україні запустили безкоштовні онлайн-курси з вивчення ПДР

Новини 10 Листопада, 2023 86

«Автошкола у смартфоні»

Мережа освітньо-культурних та волонтерських просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси правил дорожнього руху. Навчання проводитимуть викладачі із багаторічним досвідом викладання у провідних автошколах країни.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Гончаренко-центр.

За словами директорки онлайн-платформи Гончаренко центру Вікторії Захарової, у липні Верховна Рада дозволила українцям самостійно вивчати теорію для отримання посвідчення водія. Ці зміни наштовхнули освітній простір на запуск нового напрямку та формування навчальних груп у всіх просторах мережі.

«Очевидно, що навіть після того, як ця опція повноцінно запрацює в Україні, автошколи і надалі пропонуватимуть свої послуги з вивчення теорії ПДР. Але середня вартість такого навчання складає 4-5 тисяч гривень. Натомість наша мережа пропонує вивчити правила дорожнього руху абсолютно безкоштовно: для цього достатньо вибрати зручну за часом групу та підключитися на заняття», — ділиться керівниця онлайн-платформи.

Вона також запевнила, що навчальний формат нічим не відрізнятиметься від викладання в звичайних автошколах, адже до команди Гончаренко центру приєдналися досвідчені викладачі з багаторічним досвідом. 

«Ми шукали не просто людей, які знають ПДР, а фахівців, які працювали або досі працюють в автошколах. Тому хвилюватися за різницю в підходах не варто: вони абсолютно ідентичні. Крім того, онлайн-формат дозволить студентам зекономити не лише власні кошти, а й час: тепер їм не потрібно їздити кудись кілька разів на тиждень. Автошкола буде фактично в їхніх смартфонах», — розповідає Захарова.

Набір на курси стартував 9 листопада і залишатиметься відкритим: нові групи формуватимуться під запит самих студентів. Для участі достатньо зареєструватися за цим посиланням. Перші заняття розпочнуться вже 13 листопада. Після завершення навчання учасники курсів зможуть самостійно зареєструватися на складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС. 

«Крім того, якщо людина вже має водійське посвідчення, але хоче актуалізувати знання з ПДР, вона також може зареєструватися на наші курси. Жодних обмежень для участі немає: лише бажання навчатися та здобувати нові знання», — додає директорка Гончаренко центру Онлайн.

Довідка

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Коментарі

Позначки: ,