В Україні зафіксували випадок зараження сибірською виразкою

Новини 11 Жовтня, 2021 151
В Україні зафіксували випадок зараження сибірською виразкою

В Україні зафіксували випадок зараження сибірською виразкою

Вночі з 27 на 28 вересня в зоокутку парку «Топільче» комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» загинув поні, про що року було повідомлено в Тернопільську міську лікарню ветмедицини. На місце події виїхали спеціалісти лікарні та Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє

“Спеціалісти відібрали необхідні проби, які були направлені у Тернопільську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сибірку. За результатами дослідження встановлено захворювання сибіркою. Патологічний матеріал для підтвердження діагнозу передано до державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (місто Київ), який 04.10.2021 року підтвердив діагноз”, – йдеться у повідомлені.

2 жовтня відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради, яким накладено карантин на зоокуток та затверджено план відповідних заходів реагування.

Станом на сьогодні триває спостереження за здоров’ям тварин. Спеціалістами ветеринарної медицини вживаються заходи згідно з планом. За контактними особами здійснюється медичне спостереження.

Коментарі

Позначки: , ,