«Європейська Солідарність» висловлює рішучий протест проти незаконного звільнення складу ЦВК і заявляє, що в Україні задля призначення своїх представників на посади руйнується демократія і її базові принципи.

Про це сказала під час брифінгу в парламенті співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

«Від імені фракції «ЄС» ми хочемо висловити рішучий  протест тим, що сьогодні Верховна Рада в незаконний спосіб розігнала нинішню ЦВК, яка була обрана на сім років і яка провела визнані всім світом чесні, прозорі і демократичні виборчі кампанії – президентську і парламентську. Ми вважаємо, що зараз  були порушені  принципи законодавства і заклики  наших європейських партнерів, громадські організації, активістів про те, що ЦВК має бути рівновіддалена від всіх політичних сил і партій, вона має працювати сім років, вона має забезпечувати не тільки процес, а й результат, а це чесні, прозорі вибори і очевидно, що така концентрація влади в одних руках може дуже дорого обійтися Україні», – сказала Геращенко.

Вона наголосила, що «ЄС» і «Голос» були тими політичними силами, які стояли на сторожі закону і проголосували проти цього рішення.

«Ми хочемо подякувати ЦВК за те, що вона провела чесні, демократичні вибори. Наша команда, яка ще півроку тому була при владі, тепер опозиція, що свідчить про  чесність виборів. Демократія – це найважливіше, що може бути і нам шкода, що ми сьогодні бачимо наступ на демократію в угоду кадровій політиці, це є помилка», – зазначила вона.