В Україні заблокували активи видобувних компаній російського бізнесмена на 1 мільярд

Новини 24 Червня, 2022 25

На Львівщині призначили нового керівника обласного управління СБУ

У СБУ додають, що організацією, яка займалась незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах, керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група

У справі про незаконний видобуток корисних копалин та фінансування тероризму суд арештував майно російського бізнесмена та підконтрольних йому комерційних структур загальною вартістю понад 1 млрд грн.

Про це повідомляють пресслужби Офісу генпрокурора та СБУ.

Як зазначають у прокуратурі, розслідується кримінальне провадження за фактом здійснення групою осіб, яку організував громадянин РФ, незаконної діяльності, пов’язаної з видобутком корисних копалин, ухиленням від сплати обов’язкових податків і плати за землю, виведенням коштів та фінансуванням тероризму (ч. 2 ст. 197-1, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ст. 240, ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 257, ч. 3 ст. 258-5 КК України).

У СБУ додають, що організацією, яка займалась незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах, керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група.

“Свої мільйонні прибутки компанія направляла на фінансування повномасштабної агресії рф, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України.

В Україні заблокували активи видобувних компаній російського бізнесмена на 1 мільярд

За матеріалами СБУ накладено арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств і незаконно видобуті корисні копалини на загальну суму понад 1 млрд грн.

Встановлено, що він організував незаконних бізнес у Київській та Житомирській областях. Там його комерційні структури займались масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків до держбюджету України в особливо великих розмірах”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Кошти від реалізації корисних копалин через групу офшорних компаній виводилися та використовувались для його особистого незаконного збагачення.

“Перераховувалися до РФ, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму і псевдореспублік “ДНР/ЛНР”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

В Україні заблокували активи видобувних компаній російського бізнесмена на 1 мільярд

“В ході досудового розслідування також встановлено, що цей громадянин виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році. Він заперечував тимчасову окупацію частини території нашої держави, глорифікував осіб, які здійснювали збройну агресію”, – додали в ОГП.

За даними джерел УП в правоохоронних органах, йдеться про бенефіціара гірничодобувної групи компаній “Юнігран” Ігоря Наумця.

Коментарі

Позначки: