В Україні вводять безкоштовне розмитнення «євроблях»: перші подробиці

Новини 17 Лютого, 2020 14 018

Ілюстрація: Львівська мануфактура новин

В Україні збираються зробити розмитнення автомобілів з Європи безкоштовним.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Hhyser.

Як зазначається, вже був зареєстрований законопроект під номером 2277. Більш того, комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів вже порадив Верховній Раді прийняти за основу. Повідомлення про це з’явилося на телеграм-каналі Klymenko Time.

Однак, як повідомляється, в цій справі є свої, так звані, підводні камені. Виділяють наступні моменти:

Далеко не всі громадяни зможуть розмитнювати європейські машини безкоштовно. Ця функція буде доступна тільки для ліквідаторів Чорнобильської катастрофи з I і II категоріями інвалідності. “Чорнобильцям” хочуть дати право на ввезення на митну територію України машини, з моменту випуску яких пройшло не більше 7 років.

Крім того, вищевказані групи осіб після безкоштовного розмитнення машин втрачають право на безкоштовне користування всіма видами міського та приміського транспорту по всій країні.

Також, таким авто може користуватися як сам пільговик, так і члени його сім’ї (батьки, чоловік або дружина, діти тд.). А ось нікому іншому передавати права на управління таким авто не можна – хіба що за умови присутності власника.

Ще в техпаспорті такого авто буде робитися позначка “відчуження заборонено протягом 5 років”. Іншими словами, буде діяти термін на п’ять років, в який продати машину можна буде тільки після сплати митних платежів, які діяли на момент ввезення автомобіля в Україну.

Однак, експерти бачать в цьому не дуже хороші перспективи для української автомобільної промисловості. Більш того, в тому випадку, якщо цей законопроект приймуть зараз, то це буде означати, що Україна не в змозі забезпечити населення з інвалідністю якісними автомобілями вітчизняного виробництва.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,