В Україні встановлять пам’ятник з нагоди отримання томосу

Новини 03 Серпня, 2019 103

Фото з відкритих джерел

У вигляді свитку томосу, який є історичним документом

На Рівненщині 2 серпня  сьогодні предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив місце, де буде встановлено перший в Україні пам’ятний знак з нагоди отримання томосу про автокефалію.

Як передає УНІАН, митрополит Епіфаній провів чин освячення місця під пам’ятний знак під час візиту на Рівненщину у День міста Дубно та свята пророка Іллі.

Ініціативу встановлення пам’ятного знаку проявила громада Свято-Іллінського собору. Дозвіл на встановлення монументу в місті надала місцева влада.

У розмові з журналістами предстоятель ПЦУ поділився своїми думками з приводу того, який вигляд матиме майбутній пам’ятний знак.

«Я думаю, що це буде у вигляді свитку томосу, який є історичним документом, який ми можемо уподібнити Акту проголошення Незалежності нашої Української держави. І тому, я думаю, що таких знаків в Україні в майбутньому буде багато, але місто Дубно є першим. Це – символічно», – зазначив митрополит Епіфаній.

Як повідомлялося, 15 грудня 2018 року Об`єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Епіфанію томос про надання автокефалії ПЦУ.

Коментарі

Позначки: , , , , ,