В Україні влаштують великий розпродаж тюрем

Новини 05 Червня, 2020 1 295

Ілюстрація: ФБ/Денис Малюська

Першою планують пустити “з молотка” будівлю СІЗО у Львові

У Раді зареєстрували відповідний законопроєкт, який дозволить продати в’язниці, котрі були “заморожені”. Міністерство юстиції спільно із групою народних депутатів внесло до Верховної ради законопроєкт №3591, ухвалення якого дозволить продавати незадіяні в’язниці. Отримані гроші міністерство направить на будівництво нових тюрем.

Як пише “Четверта студія”, про це на своїй сторінці у ФБ повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Як зазначає міністр, 4 червня у парламенті зареєстрували законопроект (№3591), який дозволить не тільки продавати заморожені тюрми, але й використовувати 70% надходжень від продажу на нове будівництво і реконструкцію старої в’язничної інфраструктури.

“Нагадаю – у бюджеті коштів на в’язничну реформу немає, тому джерела фінансування ми знаходимо самостійно, звідки і усі останні ініціативи: платні камери, приватні СІЗО та розпродаж тюрем”, – наголосив Малюська.

Він  заявив, що “у результаті продажу ми зможемо: винести старезні слідчі ізолятори за межі міст або у промзону. Центри міст мають використовуватись для ліпших цілей; підвищити стандарти утримання ув’язнених та дотримання їх прав; зменшити витрати на поточне утримання СІЗО завдяки енергоефективності та відсутності потреби у постійних ремонтах”.

Мапа потенційних об’єктів продажу та деталі – на доданій інфографіці.

“Щоб не породжувати зайвих міфів одразу уточнюю: продавати ми будемо лише невикористовувані тюрми (уже багато років їх у нас надлишок), а тому розпродаж тюрем зовсім не означає масових звільнень засуджених; навряд чи комусь з потенційних покупців цікава сама тюрма як нерухомість, основну цінність складають земельні ділянки під ними (особливо під тими, що розташовані у центральних частинах великих міст)”, – зазначив Малюська.

Як повідомлялося, серед джерел для фінансування нового будівництва приміщень СІЗО буде обмін  старих будівель СІЗО, розташованих в центральних частинах міст,  на нові будівлі розташовані на околицях. Про це у відеоблозі на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

«Серед джерел для фінансування нового будівництва СІЗО  – це те, що ми почнемо міняти наші старі будівлі СІЗО, розташованих в центральних частинах міст,  на нові будівлі розташовані на околицях. Першим таким проектом стане СІЗО і наших кілька установ у місті Львові. І ми плануємо, що цей проект ми розпочнемо наприкінці травня – на початку червня», – заявив Малюська.

буду тепер вам набридати не тільки текстами та фото, але і відосиками))

Опубліковано Denis Malyuska Субота, 18 квітня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,