В Україні відкрилась виставка «З Україною в серці» (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 24 Травня, 2023 136

23 травня в День героїв України в Дніпрі в Музеї АТО відкрилась виставка «З Україною в серці», присвячена білорусам, які віддали своє життя на війні в Україні проти російської агресії.

Про це пише Четверта студія з посиланням на організаторів.

Символічним є не лише те, що виставка відкрилась саме в День героїв, а і те, що саме цією експозицією відкрився оновлений Музей АТО.

На виставці можна побачити портрети 18 молодих хлопців, життя яких покладені заради перемоги України, а також їх життєпис та історії подвигу.

Урочисте відкриття виставки почалось із жалобного молебна по загиблим героям, який спільно здіяли представники Православної церкви України та Римо-католицької церкви.

Під час відкриття виставки вітальне слово сказали начальник управління АТО Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Чумак, керівниця Музею АТО Анна Теряник.

Також виступили дружина загиблого білоруса Василя Парфенкова з позивним «Сябро» Алена Гергель, подруга родини загиблого білоруса Данила Лящука «Моджахеда» Марія Гураль, екс-боєць батальйону «Волот» Андрій Кушнеров та інші.

Варто зазначити, що відкриття виставки притягнуло увагу значної кількісті молоді, яка щиро цікавилась подвигами білорусів в цієї війні.

Основний організатор виставки – директор музею Вільна Білорусь з Україною в серці» та благодійного фонду «Вільна Білорусь» Алексій Францкевич відзначив, що головна мета виставки – увічнити пам’ять про загиблих героїв, які видали своє життя на війні в Україні, але за свободу і України, і своєї Батьківщини – Білорусі, яка наразі находиться фактично під російською окупацією.

Під час урочистого відкриття Олексію Францкевичу надходили запрошення відвідати з цією виставкою також інші міста України, зокрема, Харків, Миколаїв, Суми, Чернігів, Одесу.

У Музеї АТО в Дніпрі виставка працюватиме до 25 травня. Потім вона переїде до Запоріжжя, після чого з нею зможуть ознайомитись мешканці європейських столиць, а саме Вільнюса, Варшави, Праги.

Після свого європейського турне виставка повернеться в Україну та продовжить свою мандрівку українськими містами.

Коментарі

Позначки: ,