В Україні варто очікувати подорожчання товарів та послуг, – Оксана Юринець

Новини 19 Грудня, 2021 235

Ігри Кремля, Північний потік-2, підкуп виборців та касові апарати для ФОПів

Ігри Кремля, Північний потік-2, підкуп виборців та касові апарати для ФОПів: «Про Важливе» з Оксаною Юринець

Путін вимагає від Заходу офіційних документів про те що Україна ніколи не вступить в НАТО. Українська влада тим часом хоче впровадити касові апарати для всіх підприємців, «ОПОРА» презентує цікаві результати дослідження теми підкупу виборців, а Німеччина говорить про блокування сертифікації Північного потоку-2. Про це читайте у новому блозі Оксани Юринець.

Ігри Кремля: Путін хоче юридичних гарантій від ЄС на США, що Україна не вступить в НАТО. Що нам робити?

Партія «УДАР» підтримує продовження поглиблення співпраці України та Альянсу, бо вступ до НАТО – це основа та гарантія нашої Незалежності, яка окрім цього має триматися на Внутрішній стійкості, міжнародній солідарності та обороноздатності.

У цьому контексті дуже важливою є зустріч президента України Володимира Зеленського з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, яка відбулася в ніч на 16 грудня.

Очільник альянсу заявив, що дії Росії – це провокація, яка підриває безпеку в Європі та наголосив, що НАТО й надалі підтримуватиме України в питаннях безпеки.

Дуже позитивним сигналом є заява Столтенберга про те, що коли Росія вдасться до агресії проти України, вона буде мати жорсткі наслідки і дуже високу ціну. Крім того, він заявив, що НАТО не підтримує незаконної анексії Криму, а Україна й надалі буде отримувати підтримку від Альянсу – у нас працюватимуть інструктори та радники НАТО, ми матимемо спільні навчання, котрі підвищуватимуть професійний рівень українських військових.

Ну й звісно, важливо наголосити на словах Столтенберга про те, що підтримка України з боку НАТО не є загрозою для Росії. Це відповідь на тези Путіна про обов’язкові юридичні гарантії з боку США й Альянсу про те, що Україна ніколи не стане членом НАТО. Однак, це питання вирішувати не Путіну й не Росії. Ця справа стосується виключно України й 30 країн-членів Альянсу.

Ми точно не маємо зациклюватися на тому, що хоче Росія. Тут однозначно будуть певні домовленості, про які ми до кінця не можемо знати. У цьому контексті ми щоразу маємо відстоювати свій національний інтерес, дуже часто не зважаючи на те, що нам будуть говорити чи вказувати.

Те, що сьогодні хоче від нас Росія – ми на таке точно не можемо погодитися. Вона хоча, щоби ми вмерли, а ми – хочемо жити», – говорить

Закон про обов’язковість касових апаратів

Якщо 1 січня закон про обов’язковість касових апаратів для бізнесу набере чинності, то це неминуче призведе до подорожчання товарів та послуг. Від цього, звісно ж виграють чиновники, особливо – податківці, однак – програють прості українці.

Підприємці, особливо – представники малого та середнього бізнесу є ключовою силою української економіки. Вони генерують велику кількість податків до бюджету, за які утримуються лікарні, школи, дитсадки, створюють нові робочі місця. Однак, за останні два роки було ухвалено багато законів, які звужують права підприємців, збільшують повноваження влади у контролі над підприємцями органів і розміри податків.

Влада фактично бореться із середнім самодостатнім середнім класом – з незалежним виборцем, який прагне якнайменше залежати від примх влади, а чесно заробляти гроші, забезпечуючи себе та свої родини достатнім рівнем життя.

Головна функція держави – створити реальні умови, за яких людина може себе вільно реалізовувати. Для держави має стати пріоритетом впровадження принципів економіка можливостей – це рівні можливості для кожної людини заснувати свою справу та забезпечувати своє гідне життя. Партія «УДАР Віталія Кличка» вважає, що головним двигуном економічного розвитку має стати малий та середній бізнес, який буде вивільнений з-під надмірного податкового преса та регуляторного втручання.

Водночас українська влада ініціює зміни до Податкового кодексу, що значно збільшує фіскальне навантаження на український бізнес. Одіозний законопроєкт 5600 вже став красномовним жестом влади до всіх українців.

Натомість замість тотальної фіскалізації держава має комплексно підтримувати розвиток малого та середнього бізнесу.

«УДАР Віталія Кличка» пропонує владі зосередитися на трьох головних напрямках підтримки малого та середнього бізнесу:

– Вдосконалення оподаткування – зменшення фіскального тиску на бізнес;

– Фінансова підтримка – програми кредитування та підтримки малого та середнього бізнесу;

– Впровадження механізмів консультування та підтримки підприємців.

Дрібні та середні підприємства забезпечують зайнятість населення й отримання доходу в усьому світі. Ці підприємства є ключовими для соціального розвитку та є головними в реальній боротьбі з бідністю.

Тільки заможні громадяни можуть створити сильну державу.

Ставлення українців по підкупу виборців: прості люди, які живуть за межею бідності, не готові продавати свій голос на виборах

14 грудня Громадянська мережа «Опора» презентувала результати дослідження «Ставлення населення до підкупу виборців». 32,9 % опитаних впевнені, що на результати виборів суттєво впливають технології підкупу виборців. Це яскравий сигнал, що потрібно напрацьовувати дієві механізми, які унеможливлять використання таких чорних схем та зроблять вибори чесними.

Такі дослідження потрібні. Але важливо показувати, як партії працюють не тільки у виборчий період, а й упродовж всього свого існування, який шлейф політичних зв’язків вони мають і так далі. Тому що ті, хто займаються підкупом та фальсифікаціями ваші дослідження можуть використати з брудно метою. Партії мають активно працювати у міжвиборчий період, особливо – з молоддю. Така робота просто унеможливить торгівлю емоціями під час виборчої кампанії. А це зменшить імовірність підкупу.

Існує таке твердження: «яка влада – такий і народ». Однак, результати дослідження «Ставлення населення до підкупу виборців» свідчать, що українці, які живуть за межею бідності не готові продавати свій голос на виборах. Це вже унікальний факт, бо у людей виникає розуміння небезпеки таких дій і тому вони не хочуть гратися у брудні ігри, вони хочуть чесних та справедливих виборів.

І це резонує з тим, що говорить та робить нинішня влада. Вони кажуть нам про чесність та відкритість, а на ділі бачимо – кумівство та корупцію. Ті, хто поводять себе аморально, не можуть вчити нас моралі.

Виграти час: що нам дає зупинка сертифікації «Північного Потоку-2»?

Нова очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що газопровід «Північний Потік-2», з допомогою якого Росія планує перекачувати блакитне паливо до країн Європи, не готовий до роботи. Він не відповідає вимогам європейського енергетичного законодавства. Та чи зможе ця позиція суттєво змінити долю газогону, який несе пряму загрозу європейській та українській безпеці?

У цій новій коаліції Україна має новий шанс для вибудовування стосунків з Німеччиною. Ми маємо певну консервацію протягом останнього часу щодо позицій по Україні та «Північному потоку-2». Але зараз створюються нові можливості, якими наша влада має скористатися. Для мене, як для представниці партії «УДАР» Віталія Кличка хочеться, щоби це вдалося.

Чому? Бо Анналена Бербок робила попередні заяви ще до формування коаліції в Німеччині, говорила про енергетичну безпеку та загалом – про небезпеки для Європейського Союзу. Якщо вона зможе пригальмувати цей процес, то я думаю ми не втратимо своєї транзитної можливості. Плюс, думаю, ми маємо підключати сюди ще й поляків, аби шукати можливості відтягування в часі запуску «Північного потоку-2».

Коментарі

Позначки: