В Україні вакцинація від коронавірусу може стати обов’язковою – Держпродспоживслужба (ВІДЕО)

Новини 14 Липня, 2021 466

Фото ілюстративне з відкритих джерел

В Україні можуть запровадити обов’язкову вакцинацію від коронавірусу у разі ухвалення відповідного рішення головним державним санітарним лікарем України Ігорем Кузіним.

Про це в ефірі OBOZREVATEL TV заявив начальник Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) у Києві Олег Рубан, пише Четверта студія.

“Що стосується заохочення – такого бонусу немає. А що стосується обов’язковості – це може бути у разі ухвалення рішення головного державного санітарного лікаря України пана Кузіна. Якщо він винесе таку постанову, то вона буде обов’язковою до виконання в усіх сферах. І районні, місцеві адміністрації, територіальні органи будуть контролювати це”, – заявив він.

Рубан також зазначив, що у разі обов’язковості вакцинації за відмову від щеплень буде передбачено покарання. “Є норма закону щодо захисту населення від інфекційних хвороб, якщо є загроза для оточуючих, і таке рішення ухвалив головний державний санітарний лікар – то це обов’язково для виконання”, – наголосив начальник управління Держпродспоживслужбі у Києві.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва.

25 березня до України прибула китайська вакцина проти COVID-19 CoronaVac виробництва компанії Sinovac. Щеплювати цим препаратом українців почали 13 квітня.

В рамках глобальної ініціативи COVAX 16 квітня до України прибула перша партія вакцини Pfizer-BioNTech – 117 тисяч доз, 18 травня прибуло ще 122 тис. 850 доз цієї вакцини. Вакцинація цим препаратом стартувала 18 квітня з Київської області.

Окрім COVAX, Україна уклала договір на закупівлю Pfizer за державний кошт. Так, 6 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що МОЗ уклало договір з Pfizer про постачання 10 мільйонів доз вакцини проти COVID-19.

11 травня у МОЗ заявили, що постачання в Україну вакцини проти коронавірусу виробництва компанії Pfizer цього року буде збільшено вдвічі. Таким чином, у 2021 році замість 10 мільйонів ми отримаємо 20 мільйонів доз цього препарату.

Коментарі

Позначки: ,