В Україні учасники бойових дій зможуть вакцинуватися від COVID-19 позачергово

Новини 24 Березня, 2021 50

вакцина від коронавірусу, фото ЛОДА

Учасники бойових дій зможуть вакцинуватися від COVID-19 позачергово, у разі наявності невикористаних доз вакцини.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України, пише Четверта студія.

Як інформують у відомстві, відповідне рішення затверджено наказом МОЗ № 443. Наразі МОЗ спільно з Мінветеранів розробили алгоритм реєстрації до списків учасників бойових дій на вакцинацію.

Відповідно до цього алгоритму, якщо ветеран має бажання вакцинуватися від Covid позачергово, у разі наявності невикористаних доз вакцин, він може зробити це двома способами.

Запис через національний контакт-центр МОЗ

Ветерани можуть записатися на щеплення від коронавірусу за телефоном 0 800 60 20 19. Для запису потрібно буде надати оператору свої дані та вказати ідентифікаційний код чи номер і серію паспорта.

Учасники бойових дій також можуть обрати місце проходження вакцинації.

Запис через регіональну систему координаторів

Для запису через мережу регіональних координаторів необхідно перейти на сайт Мінветеранів та заповнити анкету відповідно до регіону проживання.

В анкеті потрібно буде вказати ПІБ, дату народження, номер телефону, сферу діяльності, місце проживання (реєстрації) та постійного перебування в робочий час, тощо.

У Міністерстві наголошують, як тільки невикористані дози вакцини будуть у наявності, одразу зателефонують та повідомлять час і місце проведення щеплення.

Зазначимо, в Україні збільшуються темпи вакцинації населення проти коронавірусу. Зокрема, минулої доби першу дозу вакцини отримали 15 097 осіб.

Коментарі

Позначки: ,