В Україні створюють власний сорт канабісу

Новини 10 Лютого, 2020 132

Ілюстрація: Громадське телебачення

Директор Інституту луб’яних культур НААН Ігор Маринченко, розповів, що в інституті з 1930-х років ведуть селекцію конопель. Раніше медичним видом цієї рослини не займалися. Але на поточний період вже проведені роботи зі створення власного сорту конопель для лікарського використання.
Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Аgronews”, виведення медичних ненаркотичних сортів конопель – це світовий тренд, розповідає фахівець. В інституті теж проводять селекцію власного сорту, але поки що українські медичні коноплі не мають офіційної реєстрації. Сорт зареєструють та почнуть практичне вирощування після того, як буде узгоджено відповідне законодавство.

Наразі, в інституті вирощують звичайні технічні сорти конопель, які використовують як волокнисту сировину. Але, як вважає спеціаліст, традиційна українська культура вартує більшого.

Так, Ігор Маринченко розповів, що конопляна олія – єдина олія, яка має збалансований вміст жирних кислот, зокрема Омеги-3. Корисне і насіння. Тридцять грамів лущеного насіння конопель на день здатне постачати організм людини більшістю цінних мікроелементів. За словами науковця, в Канаді, наприклад, 50 тис. га зайнято під цю культуру – і виключно під харчове споживання.

Коментарі

Позначки: , ,