В Україні створили першу педагогічну ферму (ФОТО)

Новини 05 Березня, 2021 468

В Україні створили першу педагогічну ферму

У селі Підгір’я, що на Золочівщині реалізовується соціальний проєкт “Педагогічна ферма для дітей та осіб з особливими потребами”. 3 березня представники партії “Європейська Солідарність” Ігор Криськів, Микола Будзівула та Степан Бузановський відвідали педагогічну ферму.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”.

Тут їх зустрів отець Михайло Сукмановський – директор БФ “Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами”, який разом з дружиною Оксаною започаткував і втілив в життя цей соціально важливий проєкт. Священик вирішив спробувати щось нове і йому це вдалося, проект підтримали іноземні інвестори, й педагогічна ферма вже побудована.

При зустрічі депутати оглянули територію закладу та господарство. Тут є класи, у яких навчатимуть садівництву та сироварінню, відпочинкові кімнати, кухня, актова зала. Усі приміщення адаптовані для осіб із ДЦП, синдромом Дауна та аутизмом.

Священик розповів, що педагогічна ферма є першим проектом такого типу в Україні, який надає соціальну, психологічну та професійну допомогу дітям з особливими потребами.

“Наші села ще не бачили такого розвитку. Це дуже позитивно для дітей, вони зможуть спілкуватися і співпрацювати з іншими людьми. Зможуть бути в середовищі, ближчому до людей. Це зближує їх з нами. Тут буде обслуговуючий персонал, будуть вчителі, ферма, сироварня, ставки. Цей заклад має дуже великий потенціал. Згодом жителі побачить зміни на краще. Ми їздили дивитись на дорогу, яка веде до ферми, зараз там дуже погане сполучення, потрібно робити дорогу. Сюди захочуть приїжджати туристи, особливо якщо задіяти Поморянський замок. Це розвиток і наше майбутнє” – розповідає депутат Золочівської районної ради Микола Будзівула.

Головне, що діти з особливими потребами, які дорослішають, зможуть тут не лише навчатися, а й випробовувати свої зусилля як у сироварінню, так і в садівництві, бджільництві та догляді за тваринами. Можливо, це в майбутньому посприяє у виборі професії у галузі сільського господарства.

Коментарі

Позначки: ,