В Україні строковикам платять 500 гривень на місяць (ВІДЕО)

Новини 22 Квітня, 2023 160

103-тя окрема бригада Сил Тро ЗСУ нагадала про правила поведінки під час повітряної тривоги

Потрібно встановити соціальну справедливість, щоб строковики отримували гідну зарплату до закінчення воєнного стану

Коли ми кажемо про солдата-строковика, то насправді у нас існує проблема, яку ми зараз розглядаємо як законодавчу ініціативу. Бо з 24 лютого 2022 року згідно з воєнним станом всі строковики залишилися служити понаднормований термін. І як би це не було парадоксально, але вони отримують зарплату 500 гривень на місяць.

Про це повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

“Крім того, вони позбавлені права на відпустку, бо так говорить статут.

Строковики мають тільки короткострокові, до 10 днів, відпустки та деякі звільнення на декілька годин.

Це хлопці за різними цивільними професіям, але їм зараз в армії пропонують підписати контракт, який не менше ніж на три роки.

Тому ми хочемо внести зміну, щоб строковикам мали б дозволити підписувати контракт до закінчення воєнного стану. І це буде справедливо для того, щоб вони отримували серйозну зарплату на рівні з іншими військовослужбовцями”, – сказав Цимбалюк.

Він додав, що оплата в 500 гривень – насправді сором для всіх нас. Спілкувався з батьками строковиків та самими хлопцями, вони себе почувають другорядними або ображеними у цій системі. Тут потрібно негайно встановити соціальну справедливість.

“Зазначу, що строковики не долучені до виконання бойових завдань на лінії зіткнення, але сьогодні військовослужбовець-строковик, незалежно, на якій територій України він несе службу, бо це і караули, і охорона певних об’єктів, також піддається ризику, тому що прильоти відбуваються будь-де на території України.

Строковики важливі у цій структурі, тому держава має повернутися до них обличчям та встановити соціальну справедливість, незалежно від того, коли закінчиться війна”, – наголосив Цимбалюк.

Коментарі

Позначки: