В Україні стрімко скорочується кількість пенсіонерів

Новини 08 Серпня, 2023 1 258

В Україні стає дедалі менше пенсіонерів. Так, різке скорочення громадян пенсійного віку зафіксовано в другому кварталі 2023 року. Їх стало відразу на 140 тисяч менше.

Про це інформує Опендатабот на підставі даних від Пенсійного фонду України, пише Четверта студія.

Загалом же, від початку повномасштабного вторгнення, в нашій країні стало на 288 тисяч пенсіонерів менше. Причому, як це видно, найбільше їхня чисельність скоротилась саме у другому кварталі поточного року. Аналітики пов’язують такий різкий спад у цифрах з тим, що було оновлено статистичні дані ПФУ з урахуванням чотирьох областей: Запорізької, Луганської, Донецької і Херсонської.

У повідомленні також йдеться, що в середньому щороку кількість пенсіонерів в Україні скорочується на 2%. Водночас, видатки Пенсійного фонду рік від року зростають у зв’язку з підвищенням пенсій у вигляді індексації та різноманітних вікових доплат.

Так, на початок липня 2023 року середня пенсія в Україні становила 5311,44 гривні, що дорівнює приблизно 145 доларам. Водночас, дві третини українців похилого віку отримують пенсії, нижчі за середній показник. А одна третина пенсіонерів має не вище 3000 гривень. Це вище за офіційний прожитковий мінімум, але насправді значно нижче за реальний показник прожиткового мінімуму.

Коментарі

Позначки: