В Україні прикордонники вимагали хабарі за перетин кордону (ВІДЕО)

Новини 18 Травня, 2021 899

В Україні прикордонники вимагали хабарі за перетин кордону

Військовослужбовцями оперативно-розшукового підрозділу Сумського прикордонного загону викрито та припинено факти систематичного вимагання неправомірної вигоди службовими особами митного поста «Бачівськ».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Так, в рамках кримінального провадження, розпочатого за матеріалами військовослужбовців Сумського прикордонного загону, було задокументовано факти вимагання грошових коштів у громадян при перетині державного кордону, які систематично вимагали та отримували співробітники митного поста.

Встановлено, що митники під приводом штучно створених перешкод для митного оформлення вантажів, систематично вимагали та отримували у працівників організацій, які здійснюють міжнародні вантажні перевезення, неправомірну вигоду. Аби безперешкодно оформити вантажі у митному відношенні, організували корупційну схему із незаконним «прибутком».

26 квітня 2021 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області, військовослужбовцями оперативно-розшукового підрозділу Сумського прикордонного загону спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтава, та за участі прикордонного спецпідрозділу «ДОЗОР», в приміщеннях зони митного контролю пункту пропуску «Бачівськ» проведені санкціоновані обшуки. У результаті слідчо-оперативною групою були виявлені грошові кошти, у тому числі й в іноземних валютах, отримані працівниками митниці незаконним шляхом.

Наразі службовим особам митниці, причетним до протиправної схеми, оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 3 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») Кримінального кодексу України.

Коментарі

Позначки: ,